Internet i policija ismijavaju ovog 'genijalnog kriminalca'

Brojni kriminalci još nisu shvatili kako informacije o svojim kaznenim djelima i lokacijama na kojima se skrivaju od policije ne smiju dijeliti na društvenim mrežama

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.03.2015. / 09:13

Internet i policija ismijavaju ovog 'genijalnog kriminalca'

Brojni kriminalci do sada su 'pali' zahvaljujući svojim aktivnostima na internetu i društvenim mrežama – jedna se Amerikanka tako, nakon što je opljačkala banku, na YouTubeu pohvalila sa svojim pothvatom i u kameru mahala sa snopovima novčanica, pri čemu je na videu nosila istu odjeću koju je koristila tijekom pljačke banke (što je snimljeno nadzornim kamerama). Također, jedan tinejdžer prošle je godine bio oduševljen kada je na Facebooku, među fotografijama traženih osoba koje je policija objavila na svom profilu na Facebooku, naišao i na svoju fotografiju – tu je sliku podijelio s prijateljima na ovoj društvenoj mreži i pohvalio se kako se nalazi na listi traženih osoba. Naravno, ove su informacije brzo došle do policije koja je ih je odmah uhitila te su im se 'zahvalili' što su im olakšali posao. Sličan slučaj nedavno je zabilježen i u američkoj saveznoj državi Maine u kojoj je policija zbog pljačke tražila 24-godišnjeg Christophera Wallacea.

Nakon nekoliko tjedana potrage uhićen je na prilično bizaran način te je postao predmet ismijavanja 'cijelog interneta', ali i lokalne policije koja je detalje o njegovom uhićenu objavila na svom profilu na Facebooku. Iz policije kažu kako je Wallace, nakon što se tjednima uspješno skrivao od njih, odlučio svoju tajnu i skrivenu lokaciju podijeliti putem Snapchata, a ta je informacija ubrzo došla i do policije. Oni su dobili nalog za pretres kuće u kojoj se pljačkaš skrivao, no njena vlasnica uvjeravala je policiju da Wallace nije tu te da ga nije vidjela tjednima. Na početku se činilo da djevojka zaista govori istinu jer nisu mogli pronaći Wallacea, no dok je policija još bila u kući on je, vjerovali ili ne, na Snapchatu ponovno objavio da se nalazi u toj kuću te je dodao da se skriva u kuhinjskom ormaru. 'Pretragom kuhinjskog ormara našli smo hranu, nekoliko lonaca i tava, ali i par nogu', objavljeno je na službenim stranicama policijske stanice okruga Somerset. Wallace je, naravno, odmah uhićen, a zbog skrivanja bjegunca i davanja lažnih izjava policiji, iza rešetaka završila je i vlasnica kuće.

Izvor: Digital Trends

Foto: Facebook

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti