Internetom već kruže glasine o Galaxyju S8

Prema glasinama, svi najjači Samsungovi modeli iz 2017. (S8, S8 Edge i Note 8) trebali bi imati zakrivljene ekrane

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.09.2016. / 09:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iza Samsunga je bila fantastična godina u kojoj je većina novinara i korisnika imala samo riječi hvale za njihove top modele – Galaxy S7, S7 Edge i Note 7 zahvaljujući kojima je ova kompanija ponovno zabilježila povećanje prodaje telefona i profita. No, idila ove kompanije trajala je sve dok nije eksplodirao prvi model Notea 7, a Samsung je najavio povlačenje, odnosno zamjenu svih do sada prodanih telefona. Nakon što korisnicima zamjene problematične telefone iz Note 7 serije, većina Samsungovih inženjera okrenut će se novim generacijama Galaxy pametnih telefona koje će predstaviti sljedeće godine u kojoj ih očekuju dva izazova.

Prvi je, naravno, negativan publicitet zbog neispravnih baterija Notea, a drugi će biti nadolazeća generacija Appleovog iPhonea. Naime, iako su iPhone 7 i 7 Plus odlični telefoni koji će sigurno privući milijune korisnika, brojne glasine kažu kako Apple ono najvažnije priprema za sljedeću godinu u kojoj slave deset godina od predstavljanja prvog iPhonea i za tu obljetnicu pripremaju brojne novitete i napredne opcije s kojima će krenuti u napad na tržište pametnih telefona i novu generaciju Galaxy uređaja.

Proteklog tjedna objavljene su glasine oko toga što možemo očekivati od novih Samsungovih telefona te je najvažnija vijest da bi u budućnosti oba modela (S8 i S8 Edge) trebala imati zakrivljene ekrane. Zakrivljeni ekrani tako bi trebali postati glavna opcija koju će imati Samsungovi premium telefoni – model Galaxy S8 imat će zakrivljeni ekran dijagonale 5,1 inča, S8 Edge imat će 5,5 inčni ekran, a Note 8 5,7 inčni ekran. Što se ostalih specifikacija tiče, Galaxy S8 i S8 Edge trebali bi raditi na Snapdragonu 830, imat će 4 ili više GB RAM-a, AMOLED 4K ekrane, skener šarenice oka i prednju 8MP kameru, dok na stražnjoj strani kućišta možemo očekivati dvije kamere, kao i na iPhoneu 7 Plus. S obzirom kako je do predstavljanja novih modela iz Galaxy S8 serije ostalo još puno vremena, tijekom sljedećih mjeseci možemo očekivati brojne nove glasine o opcijama koje će biti ugrađene u nove modele.

 Izvor: BGR

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti