Intervju Damir Đurović: SCUM je zvijezda Reboot InfoGamera

Hit igra SCUM dobiti će Reboot InfoGamer nagradu za najbolju regionalnu igru, a ostalo... još ne smijemo otkriti.

Martina Čizmić | 22.11.2018. / 07:24

Damir Đurović (Foto: A. Batur) (Foto: A. Batur)

Najiščekivaniji sajam videoigara i popratne opreme, Reboot InfoGamer u svom sedmom izdanju donosi brojne novosti, ali i ima veoma ambiciozne ciljeve.

O tome što točno posjetitelji mogu očekivati na ovogodišnjem Reboot InfoGamer sajmu, koji se od 21. do 25. studenog održava na Zagrebačkom Velesajmu, porazgovarali smo s jednim od organizatora, Damirom Đurovićem.

Što je ove godine novo na Reboot InfoGameru?

Sve! (smijeh) Ove se godine Reboot InfoGamer povećao za još dvije dvorane, odvojili smo analogni gaming i povećali ga. Tako analogni gaming ove godine ima svoju halu s 2500 kvadrata što je izuzetno impresivno. Prezentirane su najnovije igre iz svijeta board gameova i card gameova. Osim toga, produkcija samog događaja i samih izložbenih prostora je jako porasla u odnosu na prošlu godinu. Iako se iz godine u godinu osjeća rast, ove je godine to zaista na jednoj novoj razini.

A1 Adria liga je stvarno najbolji primjer toga - A1 Adria liga hala zaista izgleda fantastično.

Posebno nam je drago što su se počeli pojavljivati neki izdavači i hardware brendovi koji su donedavno izbjegavali sam sajam jer im nije bio dovoljno interesantan. Međutim, njegovom veličinom i utjecajnošću se napokon pojavio na njihovoj karti pa tako ove godine po prvi put imamo MSi s vlastitim izložbenim prostorom, Asus i HP s izuzetno velikim i impresivnim prostorima te čitav niz naših tradicionalnih izlagača - UbiSoft, Activision, Blizzard i tako dalje.

Ove godine je uz A1 Adria Ligu i finale u mobile gamingu?

Konačno su i mobilne igre dobile svoj esport sadržaj, zahvaljujući A1 Adria ligi. U petak ide Hearstone i Clash Royale, to će biti jako zanimljivo za vidjeti zato što se donedavno mislilo da mobile gamingu možda nije mjesto u esportu, međutim ta percepcija se strašno promijenila tako da se i ja osobno veselim vidjeti kako će to izgledati u petak.

Podijelit ćete i neke nove nagrade?

Po prvi put uvodimo Reboot InfoGamer Awards, koje su zapravo nagrade u četiri kategorije. Dodjeljivat ćemo nagrade za najbolju igru na svjetskoj razini, na regionalnoj razini te za najbolji komad gaming hardvera i generalno za najveći hardvare breakthrough u posljednjih godinu dana.

Nominirani su zaista impresivni proizvođači. Imaš li kakvog favorita?

Od Hrvata imam i to za regionalnu igru. Nije tajna, mogu odmah otkriti pobjednika. To je igra SCUM, za ovu godinu. A ostalo... ne mogu još ništa reći.

Reboot InfoGamer 2018 (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Upravo SCUM ima zanimljiv prostor, ograđen žičanom ogradom.

Mislim da će tamo biti jako velika navala, jako veliki interes će biti i za lokalne odnosno regionalne proizvođače igara koji ponovno imaju svoju halu. Pored njih je i CroTeam koji je njihov partner u tom projektu, a koji ove godine slave 25 godina, što je jako bitna stvar. Imaju izložene sve igre koje su izašle iz CroTeama u posljednjih 25 godina, tako da je zanimljivo uopće doći na njihov štand i proći kroz povijest gaming industrije u Hrvatskoj.

Uvijek je velik interes za ulaznicama za Reboot InfoGamer. Kakve su procjene ove godine?

Ponovno očekujemo rast od 10 do 15 posto. Bili bismo jako zadovoljni da dođemo do brojke od oko 80 tisuća posjetitelja tijekom pet dana sajma. Mislim da ćemo to i ostvariti. Jako je velik interes. No, kao i uvijek, subota će sve pokazati. U subotu očekujemo enormno velik broj posjetitelja. Tako da bismo svima htjeli poručiti da izbjegnu subotu ako je ikako moguće (smijeh).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti