Invoxia je "Apple Watch" za pse - prati njihovu aktivnost i zdravstveno stanje

Autori Invoxie uvjeravaju kako će ogrlica jednako dobro funkcionirati na psima koji imaju kratku, kao i na onima s bujnom i gustom dlakom.

Martina Čizmić | 05.01.2022. / 15:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Vlasnici kućnih ljubimaca skloni su trošiti više novca na svoje ljubimce nego na sebe. Toga su svjesni i različiti poduzetnici pa se tako na tržištu nude različite specijalizirane hrane, kozmetika, odjeća, krevetići i jastuci, ogrlice, a u posljednje vrijeme i gadgeti namijenjeni kućnim ljubimcima.

I dok smo već navikli gledati kućne ljubimce koji svoju dnevnu dozu fizičke aktivnosti ispunjavaju trčanjem na traci za trčanje, tehnološka kompanija Invoxia na CES 2022. u Las Vegasu predstavila je novu, pametnu ogrlicu za pse koja bi trebala vlasnicima pomoći da naziru zdravstveno stanje svojih "najboljih prijatelja".

Kako su istaknuli u objavi za medije, između 10 i 20 posto pasa imaju rizik od razvoja (ili ih već imaju) problema sa srcem, a njihova bi ogrlica mogla upozoriti vlasnike na takvo stanje i prije no što se pokažu prvi pravi simptomi.

Pametna ogrlica Invoxia prati otkucaje srca i frekvenciju disanja psa, zahvaljujući minijaturnim senzorima i umjetnoj inteligenciji, a u kombinaciji s podacima o njegovom spavanju, vlasnici na svojim pametnim telefonima mogu vidjeti u kakvom je zdravstvenom stanju njihov pas.

Autori Invoxie nazivaju ju "Apple Watch za pse" i uvjeravaju kako će ogrlica jednako dobro funkcionirati na psima koji imaju kratku, kao i na onima s bujnom i gustom dlakom. Puni se putem USB priključka, a jednom napunjena može funkcionirati "nekoliko tjedana".

Zanimljivo, ogrlica Invoxia bit će dostupna samo za srednje i velike pse (jer je sama po sebi prevelika za male pse) i to od ljeta 2022. godine. Kako ističu njeni autori, stajat će 99 dolara (oko 660 kuna), a vlasnici će potom morati plaćati još 13 dolara (oko 86 kuna) mjesečno za praćenje podataka u aplikaciji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti