iPhone alarm bug

Array

Zimo Zimo Zimo | 03.11.2010. / 07:48

iPhone alarm bug

Ako posjedujete iPhone koji vam ujedno koristi kao alarm, vjerojatno ste primjetili problem sa pomicanjem sata tokom vikenda. Ne brinite, niste ništa krivo napravili, bug je softverski i postoje načini kako ga privremeno složiti.

Appleov iPhone ima opciju automatskog podešavanja sata kod tih promjena, pa ne morate svaki puta ručno mijenjati, no u ovom slučaju s novim updateom, iPhone nije baš poslušan kada želite podesiti alarm.

Nakon što smo se i sami suočili s tim problemom, potražili smo rješenje na engadgetu, koji je testirao nekoliko mogućnosti. Prva stvar koju su shvatili jest da alarm ne funkcionira ukoliko ga izbrišete i ponovo postavite na određeno vrijeme. Druga stvar jest da također ne funkcionira ako recimo postavite alarm samo za vikend (subota, nedjelja), ili recimo samo ponedjeljak, ili samo tjedan (pon, uto, sri, čet, pet).

No ono što je provjereno da radi je postavljanje alarma koji se ne ponavlja, ili ako ga postavite da se ponavlja svaki dan.

Dok Apple ne sredi ovaj bug, naša preporuka je da probate testirati alarm prije nego zakasnite u školu, na faks ili posao, jer sumnjamo da bi se vašem šefu svidjela isprika, “nisam ja kriv/va, alarm mi je kasnio 1h”.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti