iPhone X je dostupan za prednaruždbe, evo koliko će vas koštati

Ljubitelji Appleovih uređaja, s naglaskom na iPhone, konačno su došli na svoje, novi iPhone X je tu

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 28.10.2017. / 13:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Krucijalno pitanje, koje će mnogi postaviti, je li doista iPhone X, koji je dostupan za prednarudžbe i u Hrvatskoj, vrijedan tolikih novaca? Odgovor je, kao i uvijek, nemoguće dati, barem kada govorimo o ultimativnom odgovoru, jer kao što nas povijest uči, svaka roba ima svoju cijenu i svojega kupca… I dok god postoji dovoljan broj onih koji su spremni iskrcati astronomske iznose za bilo koji uređaj, a ni iPhone X nije iznimka, bespredmetno je raspravljati o tome. Uostalom, iPhone je oduvijek balansirao na granici luksuza i prestiža, ni novi model koji nudi Apple nije iznimka.

Ako želite analizirati cijenu, samo naprijed, iako gotovo da i nema smisla, činjenica je da su novi modeli Appleovog iPhonea X dostupni za prednarudžbe, činjenica je i da su poznate cijene, stoga je najbolje da se držimo onoga što spada u faktografiju, a na kraju će ionako svatko sam odlučiti isplati li mu se više kupiti novi iPhone X, računalo ili prijenosnik izvrsnih performansi, novu kuhinju ili možda polovni automobil. Prioritete si svatko najbolje zna odrediti sam, lamentacije o tome je li iPhone X vrijedan iznosa koje ćemo navesti ostavit ćemo vama, iako je sasvim jasno, ako nam je dopušteno iznijeti vlastito mišljenje, da niti jedan pametni telefon ne vrijedi tih novaca.

Uglavnom, novi modeli iPhone X pametnog telefona su dostupni u dvije varijante, onoj manjoj, sa 64 GB prostora i većoj, koja vam nudi 256 GB. Iako su tehnički potpuno isti, mnogima će upravo prostor za pohranu biti vrlo bitan, pa ako želite iPhone X 64 GB za njega ćete morati prikupiti točno 9569 kuna, dok iPhone X 256 GB košta 10999 kuna.

Naravno, ovdje se radi o cijenama za sam uređaj, postoje i opcije sklapanja ugovora s određenim operaterom i plaćanje mjesečnih rata, no u konačnici, jasno je da iPhone X stoji pravo malo bogatstvo. Hoćete li ga kupiti?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti