Istražite vodeni svijet uz pomoć prvog bežičnog podvodnog drona

Mini robot u obliku ribe za zabavu i istraživanje vodenog svijeta.

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.06.2017. / 18:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

BIKI je prvi podvodni dron na svijetu koji je ujedno i jedini podvodni robot s karakteristikama kao što su automatizirana ravnoteža, izbjegavanje prepreka i povratak u bazu.

S ovim inteligentnim robotom u obliku ribe možete promatrati podvodni svijet iz sasvim nove perspektive.

BIKI je potpuno drugačiji od drugih dronova na tržištu, a kreirala ga je Robosea, mlada kineska kompanija koja se želi dokazati i postati svjetski poznati brend.

BIKI je kreiran kako bi pomoga u otkrivanju podvodnog svijeta. Bilo da ga istražuju djeca ili znanstvenici, a budući da je potpuno bežičan, njime se  vrlo lako može upravljati i s velike daljine.

Ovaj mali dron u sebi sadrži kvalitetnu kameru visoke rezolucije koji omogućuje kreiranje fotografija i videozapisa u 4K rezoluciji, može pohraniti do 32 GB informacija u internoj memoriji, opremljen je GPS lokatororom koji pokazuje gdje se nalazi, a također ima opciju za automatsko vraćanje kući, tj. u bazu.

S jednim punjenjem ima do 120 minuta autonomije, a dron može zaroniti i do dubine od 60 metara, što je sasvim dovoljno za kvalitetno istraživanje podvodnog svijeta.

Naravno, BIKI nije namijenjen samo za istraživanje već i za zabavu pa ga se može koristiti kao sjajnu podvodnu kameru na ljetovanju ili u bazenu, a posebno je koristan za bolji nadzor djece za vrijeme sezone kupanja.

BIKI još nije dostupan na tržištu, već je u tijeku veoma uspješna kampanja na Kickstarteru. A ako je suditi po interesu, krajem godine mogli bismo ga ugledati u slobodnoj prodaji po cijeni od 600 do 1000 dolara (4000-6600 kuna).

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti