Iz Hrvatskog Telekoma pohvalili su se s najbržom 5G mobilnom mrežom u Hrvatskoj

HT je četvrtu godinu zaredom osvojio Ookla Speedtest Award.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.10.2022. / 13:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom drugog i trećeg kvartala ove godine provedeno je istraživanje s više od 100 tisuća korisničkih iniciranih 5G testova putem mobilnih aplikacija iOS i Android, na svim mobilnim mrežama u Hrvatskoj. Najbolje rezultate u tim je istraživanjima ostvario Hrvatski Telekom čija se 5G mreža pokazala najbržom u Lijepo Našoj, za što su dobili nagradu Ookla Speedtest Award.

T Phone Hrvatski Telekom predstavio dva pametna telefona s podrškom za 5G mreže

Iz ove kompanije kažu kako su iskustva korisnika, ali i njihova temeljita analiza pokazali kako je 5G mreža Hrvatskog Telekoma napravila značajan iskorak, vidljiv i iz rasta 5G median download brzine u trećem kvartalu 2022. godine za 33 posto, u usporedbi s istim razdobljem lani.

Sklonište Pakline Na Biokovu postavljeni IoT mjerni uređaji za prikupljanje meteoroloških podataka

Boris Drilo CTIO Hrvatskog Telekoma, komentiravši ove rezultate, rekao je kako je Ookla priznanje rezultat kontinuiranih napora i značajnih ulaganja u razvoj mreže zahvaljujući kojima su svojim korisnicima omogućili da iskoriste sve benefite 5G mreže.

Naš plan je nastaviti s daljnjim unaprjeđenjem i fiksne i mobilne mreže. S 5G mrežom pokrivamo gotovo 100 gradova, velikih i malih, diljem Hrvatske te više od dva milijuna ljudi. Istodobno, ostvarili smo i dvoznamenkastu stopu rasta naše, daleko najveće, FTTH mreže te omogućavamo optiku za pola milijuna kućanstava, rekao je Drilo i dodao kako je izgradnja 5G mreže, posebno u ovim izazovnim vremenima dokaz njihove predanosti i podrške gospodarstvu, društvu, kompanijama i pojedincima.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti