Iz Ine ne isključuju da su se hakeri u napadu dokopali i osobnih podataka građana

Ispričavamo se našim kupcima i poslovnim partnerima za eventualne neugodnosti koje je ova situacija mogla prouzročiti, poručili su iz Ine.

Martina Čizmić | 21.02.2020. / 14:08

Haker, ilustracija

Kibernetički napad na Inu koji je započeo prije tjedan dana napokon je prekinut, a iz Ine su poručili kako rade na oporavku sustava i povratku podataka. 

INA Grupa u procesu je otklanjanja poteškoća u informatičkim sustavima na koje je utjecao kibernetički napad koji se dogodio krajem prošlog tjedna. Započeli smo s oporavkom sustava te radimo na ponovnoj uspostavi svih usluga koje povremeno nisu radile, objavljeno je na službenim stranicama Ine. 

Podsjetili su kako su kibernetički napad prijavili mjerodavnim institucijama te s njima surađuju na daljnjoj istrazi. 

Kao i kod svakog kibernetičkog napada, u ovom trenutku ne možemo isključiti mogućnost da je došlo i do neovlaštenog pristupa osobnim podacima, ističu iz Ine. 

Napominju i kako je opskrba tržišta sigurna, a prodaja goriva nastavlja se odvijati neometano. Posebno su naglasili kako je provedba svih plaćanja sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici.

Ispričavamo se našim kupcima i poslovnim partnerima za eventualne neugodnosti koje je ova situacija mogla prouzročiti. Cijenimo vašu kontinuiranu podršku i razumijevanje u ovoj situaciji, stoji na kraju obavijesti iz Ine.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti