Iz Ine upozoravaju: Nemojte nasjesti na prevaru koja kruži po društvenim mrežama

Molimo sve da sumnjive pozive na ulaganja, oglase i poruke od strane drugih stranica koje se predstavljaju kao INA, prijave administraciji društvenih mreža kao sumnju u pokušaj internetske prevare, poručuju iz te kompanije.

Martina Čizmić | 16.05.2024. / 09:43

Ina: Ilustracija
Ina: Ilustracija - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Da su društvene mreže prepune različitih prevara, već je dobro poznato. No, sad se na udaru našla poznata hrvatska kompanija - INA. 

Kako upozoravaju iz Ine, u posljednje vrijeme društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike u kojima se organizatori lažno predstavljaju kao INA, d.d.

Napominjemo kako INA, d.d. nije organizator ovakvih objava niti s njima ima ikakve veze te savjetujemo da se sa spornim stranicama ne dijele osobni, bankovni ili bilo kakvi drugi podatci, kako bi se izbjegle potencijalne krađe podataka i/ili novca.
Napominjemo da je www.ina.hr adresa Inine službene internet stranice na kojoj se objavljuju sve relevantne aktivnosti kompanije pri čemu se pazi na pravila i informacije o zaštiti podataka,
ističu iz te kompanije.

Podsjećaju građane kako su službena Facebook stranica Ine te službena Instagram stranica Ine  jedini službeni profili na spomenutim društvenim mrežama na kojima INA objavljuje svoje vijesti. Bilo kakvi oglasi, nagradni natječaji, nagradne igre ili investicijski pozivi koje se ne objavljuju na ovim profilima nisu povezani s Inom ni na koji način.

Molimo sve da sumnjive pozive na ulaganja, oglase i poruke od strane drugih stranica koje se predstavljaju kao INA, prijave administraciji društvenih mreža kao sumnju u pokušaj internetske prevare. Lažne investicijske prilike, uz lažne nagradne igre, jedna su od češćih taktika koje koriste kibernetički kriminalci, a više o svemu informirati se može i na internetskim stranicama MUP-a, naglašavaju na kraju iz Ine. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti