Iz Mete upozoravaju na Zuckerbergove opasne hobije: Mogao bi se teško ozlijediti ili poginuti

Mark Zuckerberg posljednjih godina posvetio se različitim i ne tako bezopasnim hobijima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2024. / 12:01

Mark Zuckerberg (Foto: Afp)

Iako mnogi i dalje na Marka Zuckerberga gledaju kao na štrebera koji je iz svoje studentske pokrenuo Facebook, hobiji kojima se bavi izvršni direktor Mete nisu nimalo bezopasni. Dapače, prema posljednjem Metinom izvještaju američkoj Komisijia za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima, Zuckerberg ljubitelj je visokorizičnih aktivnosti koje predstavljaju opasnost od ozbiljnih ozljeda, ali čak i od - smrti.

Slika nije dostupna Zuckerbergova utvrda obavijena velom tajne: Radnici potpisuju posebne ugovore i boje se otkriti bilo kakvu informaciju

Ovo upozorenje dodano je Metinim faktorima rizika koje je kompanija dužna priložiti kako bi investitori bili dobro upoznati sa situacijom u kompaniju u koju ulažu.

Prema tom izvještaju, opasni Zuckerbergovi hobiji uključuju hydrofoil surfanje (riječ je o dasci za surfanje s malim elektromotorom koja može razviti solidne brzine), MMA, odnosno borbu slobodnim stilom te - pilotiranje. Ono što je zanimljivo, napominju na NY Postu, jest da takva upozorenja oko hobija prvog čovjeka tvrtke nisu bila objavljena u prošlogodišnjem izvješću SEC-u te naglašavaju da ona i inače nisu uključena u objave oko rizika poslovanja kompanija.

Njegova strast za surfanjem dobro je poznata, a tijekom pandemije Zuckerberg je svoje slobodno vrijeme posvetio treniraju jiu-jitsua te se nedavno pisalo o potencijalnoj borbi Muska i Zuckerberga u kojoj bi zbog svojih redovitih treninga šef Mete imao puno veće šanse. No MMA trening prošle godine stajao ga je ozbiljne ozljede kada mu je stradao prednji križni ligament.

Da njegovo vježbanje borilačkih vještina nije samo neko pokazivanje za javnost i prolazni borilački hir ili početak krize srednjih godina pokazuje i činjenica kako je prošle godine osvojio medalje na natjecanju na turniru u jiu-jitsuu, komentirali su na NY Postu.

Mark Zuckerberg Nakon katastrofe prošle godine, 2023. je bila impresivna za Metu: Evo kako je Zuckerberg preokrenuo poslovanje

Također, kao dodatan faktor rizika, možda čak i najveći spominje se i njegova želja za pilotiranjem. U izvještaj Mete SEC-u spominje se kako je izvršni direktor tvrtke završio tečaj za certificiranog pilota.

U slučaju da nešto pođe po zlu s njegovim hobijima, to bi se moglo značajno osjetiti na Metinom poslovanju i operacijama, stoji u izvještaju o potencijalnim problemima i opasnostima kojih trebaju biti svjesni svi koju ulažu novac u ovu tvrtku. Trenutačno ovisimo o kontinuiranim uslugama i performansama našeg ključnog osoblja, uključujući i Marka Zuckerberga, naglasili su iz Mete.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti