Iz OpenAI-a objavili vijest koja će oduševiti sve korisnike Androida

Aplikacija je već sada dostupna na Play Storeu, ali ne za preuzimanje, već za registraciju, a na telefone će se vjerojatno moći preuzeti već od sljedećeg tjedna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.07.2023. / 09:34

ChatGPT
ChatGPT (Foto: Afp)

Kada je OpenAI prije nekoliko mjeseci predstavio aplikaciju svog AI chatbota ChatGPT za Appleove uređaje, tada su najavili kako rade i na verziji za uređaje koje pokreće Android te da tu aplikaciju možemo očekivati “uskoro”. Prošlo je oko dva mjeseca od te najave, a ChatGPT sada stiže i na telefone i tablete koje pokreće Googleov mobilni operativni sustav.

Umjetna inteligencija ChatGPT dobiva još jednog konkurenta: IT div najavio da razvija svoju verziju AI-a

Umjetna inteligencija, ilustracija ChatGPT bilježi pad posjetitelja, no znači li to da je AI prestao biti zanimljiv ljudima?

Aplikacija za Androide trenutačno još nije dostupna za preuzimanje, no ona se već može pronaći na Googleovom Play Storeu te se korisnici na nju mogu registrirati, a kada postane dostupna, automatski će se preuzeti na uređaje. To bi trebalo biti, prema objavi OpenAI-a, tijekom sljedećeg tjedna, samo što nije poznato hoće li biti dostupna na svim tržištima u isto vrijeme ili će se prvo pojaviti na tržištu SAD-a, a naknadno i na drugim tržištima.

Korisnici Androida, naravno, ovom AI chatbotu i sada mogu pristupiti putem web verzije, kao i korisnici računala, no posebno napravljene aplikacije servisa i proizvoda uvijek pružaju bolje iskustvo korištenja u odnosu na verziju kojoj se može pristupiti putem internetskog preglednika. Aplikacija za Appleove uređaje pokazala se prilično popularnom i nema sumnje da će vladati veliki interes i za ChatGPT-jem na Androidima.

ChatGPT na Androidima bit će manje-više sličan verziji za iOS, a bit će moguće sinkronizirati konverzacije i preferencije među uređajima različitih operativnih sustava. Pretplatnici će, jasno, imati pristup snažnijoj i naprednijoj verziji s bržim vremenom odgovora na upite.

Google Dobro došao, Barde! Testirali smo Googleovu AI na hrvatskom i nije se baš proslavila

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i Google krenuti istim putem sa svojim AI chatbotom Bard za koji ne postoje posebne mobilne aplikacije, već je dostupan samo putem web-verzije.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti