Iz Sonyja imaju dobre vijesti za sve koji žele kupiti PlayStation 5

Iz japanske kompanije kažu kako se situacija s opskrbnim lancima poboljšava te da će povećati proizvodnju novog PlayStationa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.05.2022. / 08:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prodaja nove generacije PlayStationa počela je u prilično nezahvalnom trenutku, krajem 2020. tijekom pandemije i velike nestašice čipova i komponenata. Iako je potražnja za ovom konzolom velika, mnogi se i dalje nisu dokopali željene plejke jer, kada se i pojavi u dućanima, brzo se razgrabi.

Slika nije dostupna Sony i službeno predstavio novu PlayStation pretplatu - PlayStation Plus

Čini se kako se takvoj situaciji bliži kraj jer su iz japanske kompanije najavili kako će povećati proizvodnju konzole, kako bi se ponuda približila jako velikoj potražnji. Zanimljivo pri tome su naglasili kako se situacija s opskrbnim lancima poboljšava, usprkos tome što iz brojnih drugih kompanija, pogotovo iz automobilskog sektora, i dalje upozoravaju na nestašicu čipova.

S obzirom na to da su lansiranje PlayStationa 5 pratili spomenuti problemi s nestašicama, njena je prodaja manja u odnosu na svog prethodnika tijekom istog razdoblja. Ipak, u Sonyju se nadaju kako će situacija promijeniti i da će tijekom treće godine prodaja novog PS-a premašiti prodaju četvorke. O tome je investitorima ovaj tjedan govorio Jim Ryan, izvršni direktor tvrtke koji je rekao da podižu proizvodnju “na nivo koji nikada prije nije dosegnut”, dodavši kako se stvari s lancima opskrbe “definitivno poboljšavaju”.

Slika nije dostupna “Otac PlayStationa” kritizirao metaverse: Smatra da će virtualni svjetovi ljude izolirati od stvarnosti

No povećana proizvodnja konzole nije jedini novitet o kojem je Ryan govorio, već je najavio kako će, s ciljem privlačenja novih korisnika, Sony dodatno proširiti svoj portfelj videoigara - uključujući i igre za mobilne uređaje i osobna računala. Dok će igre za PlayStation 4 i 5 i dalje obuhvaćati oko dvije trećine novih izdanja ove godine, do 2025. godine gotovo polovica novih igara bit će namijenjena osobnim računalima i pametnim telefonima.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti