Iz Viva najavili poslasticu za mobilne fotografe: Stiže profesionalni aparat s kojim će se moći obavljati pozivi

Telefoni ove kompanije poznati su po odličnim fotografskim mogućnostima, a sada pripremaju najjači telefon za fotografiranje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.04.2024. / 08:03

Vivo X90 Pro (Foto: Vivo)

Pametni telefoni odavno su većini ljudi zamijenili digitalne fotoaparate, a zahvaljujući napretku hardvera, ali i tehnologiji za obradu slike te umjetnoj inteligenciji, mobilni uređaji skoro pa da mogu zamijeniti i profesionalne aparate. To pogotovo možemo reći za najjače trenutačno dostupne modele na tržištu s kojima se mogu snimati impresivne fotografije i videozapisi.

Vivo X Fold 3 Pro Snažan hardver i moćna baterija: Vivo s dva modela kreće u osvajanje tržišta telefona s fleksibilnim zaslonima

Konkurenciju na ovom tržištu dodatno će pojačati kineska kompanija Vivo koja priprema novi model smartphonea čiji bi glavni adut trebala biti upravo kamera. Vivo je krajem prošle godine predstavio model X100 Pro na kojem su u svojoj recenziji na GSM Areni posebno izdvojili upravo kameru te je riječ o jednom od najboljih telefona za fotografiranje predstavljenih tijekom proteklih nekoliko mjeseci. No za one koji žele uređaj još boljih fotografskih sposobnosti i još veće kvalitete, ova tvrtka priprema novi uređaj koji bi se na tržištu trebao pojaviti uskoro.

A što možemo očekivati od tog telefona, koji će se u prodaji najvjerojatnije pojaviti kao X100 Ultra, najbolje možemo vidjeti po komentaru potpredsjednika odjela za proizvode Viva Huanga Taoa. On je putem društvene mreže Weibo poručio kako trenutačno rade na novom pametnom telefonu koji će biti profesionalna kamera s kojom će se moći obavljati pozivi. U objavi na toj mreži zahvalio je korisnicima na velikom interesu oko tog telefona kojeg razvijaju pod kodnim imenom Thanos.

Vivo X90 Pro RECENZIJA Vivo X90 Pro: Flagship telefon snažnog hardvera i fantastičnih fotografskih mogućnosti

Sustav kamera modela X100 Ultra trebao bi uključivati glavnu kameru rezolucije 50MP sa Sonyjevim senzorom Lytia LYT-900, zatim ultraširoku i telefoto kameru te dodatnu 200MP periskopsku kameru. Što se ostalih opcija tiče, telefon bi trebao pokretati Snapdragon 8 Gen 3 čipset, imat će podršku za satelitsku povezanost te AMOLED ekran frekvencije osvježavanja 120Hz. Dijagonala ekrana nije poznato, no ona bi mogla biti slična ili još veća ekranu s modela X100 Pro čija dijagonala iznosi 6,78 inča.

S ovom najavom, Tao je podigao ljestvicu očekivanja jako visoko te će biti zanimljivo vidjeti kakve će biti fotografske mogućnosti tog telefona te prve primjere fotografija snimljenih s njim.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti