Izašao jailbreak za iOS 5. Stručnjaci savjetuju: ne preuzimajte ga!

Iako je iOS 5 za preuzimanje putem iTunesa dostupan tek jedan dan, hakerske skupine, sljedbenici Georga Hotza, odnosno njegove tehnike limera1n

Zimo Zimo Ivan Klarić | 13.10.2011. / 19:31

Izašao jailbreak za iOS 5. Stručnjaci savjetuju: ne preuzimajte ga!

Iako je iOS 5 za preuzimanje putem iTunesa dostupan tek jedan dan, hakerske skupine, sljedbenici Georga Hotza, odnosno njegove tehnike limera1n, uspjeli su probiti digitalnu zaštitu već prije, zahvaljujući beta verziji sustava objavljenoj prije nekoliko mjeseci.

Trenutno je dostupan samo tethered jailbreak, što znači da će prilikom svakog novog pokretanja sustava biti potrebno spajanje na računalo. Kada će izaći klasični 'untethered' jeailbreak, kojeg su na prijašnjim operativnim sustavima koristili mnogi, za sada nije poznato.

Upozorenje korisnicima

Upozoravamo 'obične' korisnike iPhonea koji preuzmu iOS 5 da ne rade jailbreak jer se to protivi Appleovim uvjetima, još uvijek nije dovoljno istraženo i može poništiti garanciju na uređaj.

Tethered jailbreak dostupan je za iPod Touch 3G i 4G, iPad 'jedinicu', iPhone 3GS i iPhone 4, dok na iPad-u 2 i iPhoneu 4S još uvijek ne radi.

Mashable upozorava kako instalacijom ovog jailbreaka možete oštetiti službene Appleove tvorničke postavke te serijski ugrađene aplikacije.

Dakle jailbreak za iOS 5 je dostupan za preuzimanje, ali vodeći tehnološki portali savjetuju 'običnim' korisnicima da ga ne preuzimaju. U 'operacije' se mogu upuštati eventualno avanturisti i kreatori jailbreak aplikacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti