Iznenađenje: Ovo je najprodavaniji Android na svijetu!

Xiaomi zauzima sve veći udio na globalnom tržištu, ponajviše na tržištima Azije i Europe, a njihov pametni telefon Redmi 5A bio je najprodavaniji Android u ožujku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.05.2018. / 07:29

Xiaomi Redmi 5A (Foto: Xiaomi) (Foto: Xiaomi)

Uoči skorašnjeg izlaska na burzu u kineskom Xiaomiju mogu biti iznimno zadovoljni s trenutnim stanjem na mobilnom tržištu – globalno, a ponajviše u Aziji i Europi njihov je udio sve veći te postaju sve veća prijetnja velikim i puno poznatijim kompanijama. Recept za uspjeh ove kompanije poznat je još od prvih modela – što bolji hardver po što pristupačnijoj cijeni.

Njihovi su telefoni naročito popularni u Kini, ali i na drugim tržištima korisnicima je Xiaomi sve draži jer za cijenu telefona srednje ili niže srednje kategorije nekog poznatijeg mobilnog proizvođača, mogu kupiti kineski uređaj puno boljih opcija.

U svojim izvještajima o isporuci telefona u prvom kvartalu ove godine analitičke kompanije Counterpoint Research i Canalys naglasile su upravo veliki uspjeh Xiaomija, a prema Counterpointu njihov Redmi 5A najprodavaniji je Android na svijetu u ožujku i treći najprodavaniji pametni telefon na svijetu, poslije iPhonea X i iPhonea 8 Plus. Nikada do sada niti jedan Xiaomijev pametni telefon tijekom jednog mjeseca nije ostvario ovakav uspjeh te su iznimno zadovoljni prodajom Redmija 5.

Planovi kineske kompanije u posljednje su vrijeme uvelike fokusirani i na Europu – npr. iako su u Španjolskoj prisutni od kraja prošle godine, trenutno su već treća najveća mobilna kompanija u toj zemlji, a u osvajanju još većeg dijela europskog tržišta pomoći će im i otvaranje specijaliziranih trgovina – jedna od tih trgovina otvorit će se i u Zagrebu.

Što se tiče modela Redmi 5A, ovaj telefon dolazi s ekranom dijagonale 5 inča i rezolucije 720 x 1280 piksela, pokreće ga Snapdragon 425, ima 3 GB RAM-a i kameru rezolucije 13 MP.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti