Iznenađenje: Teslin Cybertruck ima skriven način rada, a javnost je za to doznala nakon objave jednog od vlasnika na platformi X

Tajni način rada Teslinog Cybertrucka otkriven od strane jednog vlasnika na platformi X potaknuo je znatiželju o podvodnim mogućnostima i postavkama.

Branimir Vorša | 11.12.2023. / 13:33

Kupci sa zanimanjem proučavaju Cybertruck
Kupci sa zanimanjem proučavaju Cybertruck (Foto: Afp)

Teslin Cybertruck, jedno od najiščekivanijih vozila dosad, čini se ima i skriven način rada, zakopan duboko u postavkama računala u vozilu. Problem je u tome što javnost za to doznaje ne od Tesle, ne od Elona Muska, već od vlasnika koji je svoje otkriće podijelio u objavi na platformi X.

Kupci sa zanimanjem proučavaju Cybertruck Kupci Cybertrucka nisu znali ni kako ući u vozilo, pa im je Musk morao pokazati: "Samo pritisnite ovaj gumb ovdje"

Nick Cruz Patane je podijelio fotografiju koja prikazuje izbornik Cybertruckovih off-road postavki na zaslonu infotainment sustava, otkrivajući opcije poput "Off-Road Mode", "Handling Balance" i misteriozni "Wade Mode" (način rada u gazu).

Opis za "Wade Mode" na zaslonu pokazuje da on Podiže visinu vožnje i povećava tlak u bateriji tijekom vožnje kroz vodu. Navedeni način rada ipak uopće nije ni spomenut tijekom službene prezentacije Cybertrucka, ostavljajući entuzijaste znatiželjnima o mogućnostima tog vozila u uvjetima gdje vozilo treba proći kroz duboki gaz vode.

Elon Musk je ranije sugerirao da bi Cybertruck mogao plutati i upravljati vodenim površinama, ali nisu navedeni detalji o tome.

Za razliku od Cybertrucka, električni pickup Rivian R1T sposoban je gaziti u 90 centimetar vode bez potrebe za podizanjem tlaka u bateriji kako bi se voda držala izvan njezinog kućišta. Iako R1T ima terenski način vožnje kako bi povećao svoju visinu vožnje, nedostatak informacija o tlaku baterije postavlja pitanja o nužnosti i funkcionalnosti te funkcije u Cybertrucku.

Još jedna intrigantna postavka otkrivena na fotografiji jest Handling Balance (ravnoteža upravljanja), koji podešava dinamiku upravljanja vozilom između prednjeg i stražnjeg dijela vozila. Pojavljuju se nagađanja o tome kontrolira li ta opcija podjelu okretnog momenta električnog pogonskog sklopa, dopuštajući vlasnicima da prilagode raspodjelu okretnog momenta između osovina za specifične scenarije izvan ceste.

Cybertruck Cijena znatno veća od očekivane: Počele isporuke Teslina Cybertrucka

Otkrivanje navedenih značajki potiče špekulacije i iščekivanje službenog pojašnjenja od Tesle ili Elona Muska u vezi sa svrhom i mogućnostima Cybertruckovog "Wade Mode" načina rada i opcije za navedenu ravnotežu upravljanja. 

Izvor: The Drive

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti