Kupci Cybertrucka nisu znali ni kako ući u vozilo, pa im je Musk morao pokazati: "Samo pritisnite ovaj gumb ovdje"

Ništa oko Teslina dugoiščekivanog i nedavno u prodaju puštenog Cybertrucka nije uobičajeno, i upravo zato prvi kupci imaju problem s razumijevanjem nekih dizajnerskih rješenja na tom električnom vozilu napravljenom od nehrđajućeg čelika.

Branimir Vorša | 05.12.2023. / 10:21

Kupci sa zanimanjem proučavaju Cybertruck
Kupci sa zanimanjem proučavaju Cybertruck (Foto: Afp)

Teslin Cybertruck izazvao je zabrinutost zbog dizajna ručke na vratima (odnosno njezina nedostatka), što potencijalno pogoršava već postojeće probleme toga vozila. Futuristički pickup, bez tradicionalnih ručki, zahtijeva od vlasnika da pritisnu mali gumb na B-stupu vozila, kako bi lagano otključali vrata.

Cybertruck Cijena znatno veća od očekivane: Počele isporuke Teslina Cybertrucka

Šef Tesle Elon Musk, koji je nagovijestio koncept bez ručki prije više od dvije godine, predstavio je mehanizam tijekom događaja dostave Cybertrucka prošli tjedan. Neki su se novi vlasnici suočili s poteškoćama u radu s tom značajkom, što je navelo Muska da ih uputi kako se to radi. Samo pritisnite ovaj gumb ovdje, pokazao im je Musk.

Popularni youtuber Marques Brownlee, nakon praktičnog iskustva, izrazio je rezerve glede funkcionalnosti takvog mehanizma za otvaranje vrata po hladnom vremenu. Brownlee je izrazio svoju skepsu u vezi s korištenjem tog sustava otvaranja u slučaju da je automobil prekriven ledom, ali su mu iz Tesle poručili da gumb može probiti led debljine do 2,5 centimetra. Također je primijetio moguće probleme s otiscima prstiju koji proizlaze iz hvatanja vrata duž površine od nehrđajućeg čelika.

Raniji prototipovi Cybertrucka imali su ručke nalik modelu S, ali Musk je 2021. godine potvrdio da će se Cybertruck odreći tradicionalnih ručki. Auto te prepoznaje i otvara vrata, rekao je tad Teslin šef.

Odstupanje od dizajna dio je Tesline sveukupne elegantne estetike, a Musk je u početku zamišljao Cybertruck bez bočnih ogledala dok propisi nisu naložili njihovo uključivanje. S druge strane, u Tesli su učinili sve u svojoj moći da naknadno skidanje tih bočnih ogledala učine što lakšim za korisnike, što je potvrdio i Brownlee.

Unatoč nekonvencionalnom pristupu, Tesla ima povijest problema s visokotehnološkim kvakama na vratima, što je istaknuto pritužbama kupaca. Korisnici su se suočavali s izazovima u rasponu od vrata koja se nisu mogla otvoriti na niskim temperaturama do lomljenja ručki na drugim Teslinim modelima.

Slika nije dostupna Teslin Cybertruck nije ni izbliza neprobojan za metke koliko Musk želi da kupci to vjeruju?

Dok je avangardni dizajn Cybertrucka usklađen s Teslinom predanošću inovacijama, zabrinutost ostaje zbog praktičnosti mehanizma ručke. Dok se vlasnici bore s otvaranjem vrata koje se temelji na gumbima, jedinstvene značajke pickupa mogu predstavljati izazov u nepovoljnim vremenskim uvjetima, što u središte pozornosti stavlja delikatnu ravnotežu između vrhunskog dizajna i funkcionalnosti prilagođene korisniku.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti