Prije dva tjedna Musk je govorio da si je Tesla sama iskopala grob sa Cybertruckom, a sad kaže: "Cilj nam je proizvesti ih oko 200.000 godišnje"

Teslin šef Elon Musk otkrio je planove za proizvodnju oko 200.000 Cybertruckova godišnje, no svega dva tjedna prije, priznao je da si je Tesla sama iskopala grob s tim vozilom.

Branimir Vorša | 01.11.2023. / 09:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U nedavnom pojavljivanju, u podcastu "Joe Rogan Experience", šef Tesle Elon Musk podijelio je novosti o dugo očekivanoj proizvodnji Cybertrucka.

Cilj nam je proizvesti oko 200.000 godišnje u fazi proizvodnje, možda malo više, ali jednostavno ne mogu dovoljno naglasiti da je proizvodnja puno teža od početnog dizajna, rekao je Roganu Musk, izražavajući svoje i Tesline ambicije.

Međutim, Musk nije precizirao vremenski okvir za taj proizvodni cilj. Ta je brojka znatno veća od ranijih projekcija tvrtke u listopadu, gdje su predviđali proizvodnju preko 125.000 Cybertruckova godišnje, tijekom faze pilot proizvodnje.

Unatoč nizu odgoda u posljednje dvije godine zbog promjena dizajna i značajki, očekuje se da će Tesla ovog mjeseca započeti s isporukama tog dugo očekivanog električnog vozila.

Cybertruck je prvi put predstavljen u studenom 2019. godine i brzo je prikupio 250.000 prednarudžbi. U to je vrijeme početna cijena iznosila 39.900 dolara, iako njegova trenutna cijena ostaje neobjavljena.

Tijekom podcasta, Musk je otkrio dodatne pojedinosti o Cybertrucku, uključujući "verziju zvijeri" vozila, s čeličnim pločama otpornim na metke. Kupci će također imati mogućnost kupnje neprobojnog stakla za prozore.

Musk je i dv tjedna ranije, tijekom sastanka o prihodima za treće tromjesječje u tvrtki, naglasio izazove proizvodnje Cybertrucka. Sami smo sebi iskopali grob s Cybertruckom, priznao je tad, što su neki stručnjaci okarakterizirli "mini katastrofom". Naglasio je ogroman trud koji je potreban zbog jedinstvene i inovativne prirode vozila, koje nema postojećih prototipa za referencu.

Što se tiče Teslina financijskog učinka, cijena dionice tvrtke zaključila je dan s 1,8 posto višom cijenom, na 200,84 dolara po dionici. Sveukupno, Tesline dionice su porasle za 63 posto tijekom cijele 2023. godine.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti