Izum koji će vas natjerati da odmah ustanete iz kreveta

3D printana maska s kotačićima.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.08.2016. / 08:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Japanci su izumili novu 3D printanu masku za telefon koja vam doslovno "bježi iz ruke" ako pokušate odgoditi jutarnji alarm.

Prototip 3D printane maske sadrži ploču od mikro-kontrolera, USB-serijski konverter, motor, upravljački program i rotacijske enkodere. U kombinaciji s 3D printanim kotačima, ove mu osobine omogućuju kretanje preko ravnih površina uz kontrolu linearnih i kružnih pokreta telefona.

Osim funkcije Runnaway Snooze, maska je opremljena s dodatne dvije: Hard Push i Scale Trace.

Hard Push funkcija podrazumijeva da će se telefon pokrenuti prema vama svaki put kada zazvoni ili dobijete novu obavijest, a nakon što završite razgovor ili pročitate poruku, on će se vratiti na svoje mjesto, a rotaciju kotača može kontrolirati i sam korisnik.

Treća funkcija-Scale Trace pokazuje kako se ovaj uređaj može koristiti i u praktične svrhe. Prema istraživačima, kotači su osjetljivi i omogućuju precizno mjerenje površine po kojoj se kreću. Dakle, može se koristiti za mjerenje dimenzije prostora, nakon čega će vam telefon ponuditi opciju Find furniture preko koje možete naći i odgovarajući namještaj za svoju prostoriju.

Pogledajte na koji točno način funkcionira ovaj izum:

Izvor: DailyMail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti