Izvršni direktor Zooma umoran od - Zooma!

Sastanke uživo danas su zamijenili videopozivi, a izvršni direktor Zooma rekao je kako je prošle godine u jednom danu imao čak 19 videopoziva zaredom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.05.2021. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve do ožujka prošle godine malo je tko čuo za Zoom, kompaniju i istoimeni softver za videokonferencije, odnosno online sastanke. No vrlo brzo, kada su se poslovi iz ureda preselili u kuće, Zoom je postao skoro pa jedan od simbola novog (ne)normalnog vremena u kojem su se naši životi u potpunosti promijenili. Zoom se u takvoj situaciji pokazao kao spasonosni alat (jednako kao i drugi konkurentski programi) koji će se u našim životima zadržati i jednom kada koronakriza prođe jer će mnogi, barem djelomično, svoj posao raditi i od kuće.

Slika nije dostupna Kako se nositi sa zamorom konstantnih videopoziva? Ovo su savjeti iz - Zooma

No zaposlenici koji su od kuće prisustvovali brojnim online sastancima brzo su upoznali negativnu stranu virtualnih sastanaka koja se danas najčešće naziva - “zoom umor”. Konstantni sastanci, često jedan iza drugog, bez pauze i napuštanja sobe, uz konstantno buljenje u ekran pokazali su se iznimno iscrpljujućim i zamornim.

Da previše Zooma nije dobro za nikoga potvrdio je i izvršni direktor kompanije Eric Yuan koji je u jednom intervjuu priznao da i on ima problema s umorom od Zooma. Gostujući na nedavnom CEO Council Summitu koji se održavao, naravno, u virtualnom obliku, opisao je kako je prošle godine tijekom jednog dana imao čak 19 sastanaka zaredom putem Zooma. To se, rekao je, itekako “odrazilo na njegovo tijelo” te je nakon toga odlučio da više neće održavati takve uzastopne virtualne sastanke.

Govoreći o budućnosti, Yuan kaže kako će zaposlenici njegove kompanije vjerojatno raditi po hibridnom tipu, odnosno dva će dana biti u uredima, a ostale dane radit će od kuće. Dijelu sastanaka tako će moći prisustvovati uživo, dok će dio i dalje odrađivati putem Zooma.

Slika nije dostupna Imate li i vi sličnih problema? "Zoom zombiji" nova su opasnost na cestama!

S obzirom na to da cijepljenje napreduje, a veliki broj ljudi već je prebolio COVID-19, neke su se države polako počele otvarati, što znači da bi se zaposlenici uskoro mogli početi vraćati u urede. Način rada, to je sigurno, više se nikada neće vratiti na staro jer će mnogi ostati raditi od kuće ili će dio vremena raditi od kuće, a dio iz ureda, no jasno je kako će se s povratkom na staro, ipak smanjiti broj online sastanaka.

Izvor: Tech Times
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti