Je li ovo jedna od najbizarnijih krađa iPhonea? Pljuštali komentari: "Ona ima jake zube"

Svi znamo da iPhone uređaji nisu najjeftiniji koje novac može kupiti, no jednu Kineskinju cijena uređaja toliko je razbjesnila da je poduzela drastične mjere.

Branimir Vorša | 04.09.2023. / 09:37

Žena krade iPhone
Žena krade iPhone (Foto: SCMP composite/Douyin)

Žena u Kini postala je hit na društvenim mrežama i u medijima, nakon što je uhićena zbog vrlo neobične krađe. Žena, identificirana kao Qiu i porijeklom iz provincije Fujian na jugoistoku Kine, pokušala je ukrasti iPhone 14 Plus, čija je cijena inče 960 američkih dolara.

Njezin neobičan čin krađe odigrao se nedugo nakon što je izrazila nevoljkost prema cijeni telefona. Ipak, policija ju je uhitila samo 30 minuta nakon izlaska iz trgovine s iPhoneom kojeg je ukrala.

iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Pro Jeste li iznenađeni? Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu u prvoj polovici 2023.

Snimka nadzorne kamere iz trgovine otkriva kako je Qiu uspjela ukrasti žarko željeni iPhone 14 Plus. Naime, nakon što je nakratko pregledala uređaj, nastavila je više puta gristi sigurnosni kabel koji inače onemogućava krađu uređaja. Qiu je ipak uspješno prožvakala kabel, stavila iPhone u torbu i izašla iz trgovine.

Osim što Qiu ili nije bila svijesna ili nije marila za kamere, šef trgovine otkrio je da se tijekom krađe aktivirao i alarm. Međutim, Qiu je imala sreće barem s alarmom, jer osoblje koje je istraživalo incident u to vrijeme nije primijetilo nikakve neobične aktivnosti. Policijski službenik Zhang Jinhong objasnio je da je Qiu bila oprezna u svojim postupcima, pokušavajući prikriti svoj zločin pretvarajući se da koristi telefon normalno kada su druge mušterije prolazile.

App Store Korisnike iPhonea i iPada uskoro očekuju radikalne promjene

Ubrzo nakon njezina odlaska, zaposlenici trgovine otkrili su sažvakani kabel i nestanak mobitela. Odmah su kontaktirali policiju koja je pokrenula istragu. Snimke sigurnosnih kamera dale su ključne dokaze, omogućivši vlastima da lociraju i uhite Qiu u njezinom stanu.

Tijekom ispitivanja, Qiu je obavijestila policiju da je njen početni plan bio kupiti zamjenski uređaj u trgovini, jer je izgubila svoj mobitel. Međutim, kada je vidjela cijene telefona, odlučila se za krađu.

Taj neobičan incident izazvao je lvinu reaakcija na internetu u Kini. Ona ima jake zube, duhovito je primjetio jedan komentator. Zar ona ne zna da posvuda postoje sigurnosne kamere?, zapitao se drugi.

Izvor: South China Morning Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti