Je li ovo najpametniji bebi monitor?

Otvorene su prednarudžbe za novi nosivi gadget namijenjen bebama. Sproutling, uređaj kojeg reklamiraju kao 'najpametniji bebi monitor', dizajniran je od strane bivših zaposlenika Googlea i Applea.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 08.08.2014. / 17:22

Je li ovo najpametniji bebi monitor?

Otvorene su prednarudžbe za novi nosivi gadget namijenjen bebama. Sproutling, uređaj kojeg reklamiraju kao "najpametniji bebi monitor", dizajniran je od strane bivših zaposlenika Googlea i Applea, uz stručnu pomoć pedijatara te uz konzultacije s novim roditeljima. Sastoji se iz tri dijela: nosivog obruča, pametnog bežičnog punjača (prati temperaturu sobe, razinu vlage i ostale stavke bitne za ugodan san) te aplikacije za mobilne uređaje.

Kako bi započeli korištenje, Sproutling obruč omota se oko bebinog gležnja, nakon čega dobijemo uvid u vitalne znakove, režim sna te raspoloženje. Uređaj se posebno prilagođava svakom djetetu i njegovim navikama, poput vremena i trajanja spavanja, a s vremenom će naučiti predvidjeti vrijeme buđenja te pokušati odrediti raspoloženje bebe prije nego roditelji i zađu u sobu. Pristup mobilnoj aplikaciji može imati više osoba, uključujući i dadilje, ovisno o želji roditelja.

Gadget je posebno koristan u slučaju neočekivanih situacija ili hitnih slučajeva, poput ubrzanog rada srca, povećane tjelesne temperature, a obavijestit će vas čak i ako se novorođenče okrene. 

Izrađen je od mekanih materijala koji omogućavaju koži da diše, može se redovno prati, a u paketu dobijete tri vrpce različite veličine, kako bi ih mogli mijenjati s rastom vaše bebe.

Kao što je spomenuto na početku teksta, prednarudžbe su već otvorene, iako će se uređaj u prodaji pojaviti tek u ožujku sljedeće godine, i to po cijeni od 299 dolara (za sve prednarudžbe cijena je 249 dolara).

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti