Još prije dvije godine iz GM-a su objavili kako će njihov najjači adut u osvajaju tržišta električnih automobila biti svima dobro poznati brend - Cadillac. Ta je najava pobudila znatiželju ljubitelja tog brenda koji u budućnosti benzince i dizelaše namjeravaju zamijeniti električnim motorima, a taj veliki interes potvrđen je i prošli tjedan kada je GM otvorio rezervacije za Cadillac Lyric.

VW ID LIFE - 2 Volkswagen najavio svoj najjeftiniji električni automobil ID LIFE

Nije bilo teško pretpostaviti da će za ovim automobilom vladati veliki interes i potražnja, no čini se da je brzina s kojom su rezervacije za Lyric (u ponudi je bio model Debut Version) planule iznenadila i sve u GM-u. Iako su mediji govorili kako su sve rezervacije popunjene za 19 minuta, predsjednik potpredsjednik kompanije Rory Harvey rekao je kako su rezervacije rasprodane u još kraćem roku - za desetak minuta. Ono što iz GM-a ipak nisu objavili, to je ukupan broj automobila koji se mogao rezervirati.

Također, iako su rezervacije za Debut Version rasprodane, naknadno će biti dostupne i druge verzije ovog automobila, no prve će modele vozila dobiti samo oni koji su bili brzi i uspjeli rezervirati svoj primjerak. U GM-u su iznimno zadovoljni s velikim početnim interesom za njihovim prvim električnim Cadillacom te je Lyric samo prvo od brojnih nadolazećih modela s električnim motorima koje će kompanija predstaviti pod legendarnim brendom.

Tesla i punjači Supercharger New York zabranjuje prodaju benzinaca i dizelaša, poznato je i kada

Cadillac Lyric, nije jeftin - njegova početna cijena iznosi skoro 60 tisuća dolara, a dolazi s pogonom na stražnje kotače i 340 KS, ima 100kWh bateriju i podršku za 190kW brzo punjenje. Prema podacima iz Cadillaca, njegov doseg iznosi respektabilnih 480 km s jednim punjenjem baterije. Na Electreku naglašavaju kako su njihovi prvi dojmovi ovog vozila (iako ga nisu mogli voziti) fantastični te ih je automobil sa svojim specifikacijama i luksuzom impresionirao.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju