Jedan od prvih investitora u kriptosvijet tvrdi: Kriptovalute su bezvrijedne, treba ih sve ugasiti

Sve što se dogodilo je da sam imao sreće i izašao na vrijeme iz Ponzijeve prijevare, rekao je Shapira.

Martina Čizmić | 12.09.2022. / 08:18

Kriptovaluta, ilustracija (Foto: Getty Images)

Otkako su kriptovalute dobile na popularnosti, postoje oni koji su uložili malo i ostvarili velik povrat, ali i oni koji su uložili puno (nadajući se još većem povratu) i izgubili gotovo sve.

U pravilu, oni koji su bili spremni uložiti na samom početku, ostvarili su višemilijunske prihode. Jedan od takvih je i Liron Shapira, koji je na samom početku uložio 10 tisuća dolara u burzu i mjenjačnicu kriptovaluta Coinbase. Taj 34-godišnji poslovni anđeo, od tog je posla zaradio čistih 6 milijuna dolara.

Ethereum, ilustracija Ethereum pokreće revoluciju i radikalni zaokret u svijetu kriptovaluta

No, čini se kako je pukla ljubav između Shapira i kriptovaluta. U intervjuu za Insider, Shapira se obrušio na cijeli svijet kriptovaluta nazvavši ga "potpuno bezvrijednim" te dodavši kako bi "sve to trebalo ugasiti".

Zanimljiv stav nekoga tko je zaradio milijune upravo u tom kriptovsvijetu. Međutim, svijet kriptovaluta koji bi Shapria želio ugasiti prilično se razlikuje od onoga u koji je ušetao s 10 tisuća dolara.

Puno me ljudi na Twitteru optužuje da sam zavidan jer sam propustio priliku. No, nije tako. Ja sam iskoristio priliku, samo mislim da cijeli kriptosvijet ne valja, rekao je Shapira Insideru.

Sve što se dogodilo je da sam imao sreće i izašao na vrijeme iz Ponzijeve prijevare, rekao je Shapira.

Na Twitteru je pojasnio kako su brojni "ulagači" u bitcoin i druge piramidalne prijevare, izgubili novac.

Slika nije dostupna Zanimljivi zaključci iz Europola: Kriptovalute su ključne za borbu protiv organiziranog kriminala

Ne bismo trebali slaviti profitiranje od tuđeg gubitka, napisao je na Twitteru te dodao kako: Nikad nisam bio mrzitelj kripta, jer nemam emocije prema njemu. Sve što radim je predviđam koja će tehnologija biti obećavajuća. Da još uvijek mislim da je to kripto, i dalje bi se kladio na njega. No, trenutno su sve moje oklade na tome da će se kriptotržište urušiti.

 

 

  Slika nije dostupna Nova prevara pokazuje koliko je deepfake tehnologija uvjerljiva i opasna

Izvor: Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti