Na YouTube kanalu „iluzionista i znanstvenika“ pod pseudonimom BRUSSPUP objavljuju se video materijali vezani uz, a što drugo, iluzije, a ovaj je oduševio ekipu...

Definicija iluzije bi glasila otprilike ovako: nešto što će vas zavarati izradom lažnog ili obmanjujućeg dojma stvarnosti. Oduvijek su iluzionisti bili posebno cijenjeni i praćeni, do sada smo vidjeli sve i svašta, prolazili su kroz zidove, lebdjeli, uspjeli se „iskobeljati“ iz lanaca pod vodom... Neki su altruistički nastrojeni, pa će svoje iluzije nakon nekog vremena podijeliti sa svijetom i otkriti na koji način su oduševljavali milijune, neki će pak svoje vještine i tajne zauvijek sačuvati samo za sebe. Uglavnom, iluzionistički trikovi nas zabavljaju, ali u isto vrijeme nas tjeraju na razmišljanje, kako bismo pokušali shvatiti o čemu se tu radi.

Spomenuti BRUSSPUP je iz kategorije onih prvih, koji će vam rado otkriti iluziju, pa iako možda još uvijek nije ekstremno globalno popularan, zanimljivo je pogledati njegove video uratke. Ovaj je posebno zaintrigirao milijune diljem svijeta, video je na YouTube kanalu u manje od tri dana pogledalo gotovo dva milijuna ljudi, ne sumnjamo da će u idućim danima ta brojka dalje rasti. O čemu se radi, nećemo vam otkriti, pogledajte video koji otkriva kako nas „oko vara“, kako zapravo ono što vidimo nije ono što se doista događa. Ne radi se, napominjemo, o spektakularnoj iluziji, dapače, sasvim je jednostavna, ali je iznimno zanimljiva i upravo u toj svojoj jednostavnosti objašnjava što je, zapravo – iluzija. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju