Jedinstvena prilika za sve fanove: Musk rasprodaje Twitter

Prema podacima iz aukcijske kuće Heritage Global Partners, koja će održati aukciju, minimalna ponuda je 25 dolara, a licitacija će započeti 12. rujna i trajati dva dana.

Martina Čizmić | 10.08.2023. / 16:00

Twitter (Foto: Afp)

 Otkako je Elon Musk najavio, a onda i ekspresno promijenio ime i logo Twittera, mnogi su s nostalgijom komentirali kako je "prije bilo bolje". Neki su odbijali ažurirati aplikaciju na mobilnom telefonu kako bi što dulje na ekranu imali "plavu ptičicu", dok su drugi rekli da ne žele biti dio platforme X.

Svi oni nostalgičari koji žele zauvijek zadržati komad Twittera sad imaju priliku.

Naime, Musk je odlučio poslati na aukciju gomilu predmeta s logom Twittera. Među 584 predmeta su različiti dijelovi uredskog namještaja, ukrasni veliki kavezi za ptice, uljane slike fotografija koje su bile viralne na Twitteru, glazbeni instrumenti, aparati za kavu, hladnjaci, perilice posuđa, pa čak i natpisi koji su bili (ili još uvijek jesu) na zgradi sjedišta tvrtke.

Twitter Musk najavio radikalnu promjenu na Twitteru: Zbogom “svim pticama”

Jedan od zanimljivijih predmeta je upravo logo koji još uvijek stoji na zgradi u San Franciscu. Kako stoji u opisu "ptica je još uvijek pričvršćena na bočnoj strani zgrade". Onaj tko se odluči na kupovinu tog znaka morati će osigurati licenciranu tvrtku i sve potrebne dozvole za skidanje.

Aukcija Twitterovih stvari (Foto: Screenshot)

Podsjetimo, kad je Musk na svoju ruku poslao ekipu da ukloni znak sa zgrade, grad San Francisco je zaustavio cijeli posao jer nisu bile ishodovane potrebne dozvole.

Među slikama koje će se naći na prodaju je ulje na platnu fotografije koju je snimio Bradley Cooper na dodjeli Oskara 2014. godine i koja je objavljena na profilu Ellen Degeneres, a koja je bila najdijeljenija fotografija na Twitteru.

Prema podacima iz aukcijske kuće Heritage Global Partners, koja će održati aukciju, minimalna ponuda je 25 dolara, a licitacija će započeti 12. rujna i trajati dva dana.

X na zgradi bivšeg Twittera Nije dugo trajao: Nakon samo nekoliko dana X je nestao

Iako se ovo može činiti kao izvrsna prilika da nostalgičari i kolekcionari povjesni dobiju dio Twittera, izgledno je da Musk na taj način pokušava prikupiti još novca za funkcioniranje tvrtke.

Podsjetimo, početkom godine održana je aukcija na kojoj je prodavano nekoliko stotina predmeta iz sjedišta tvrtke. Statua "plave ptičice" privukla je najviše pozornosti i prodana je za 100 tisuća dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti