Jeftini pametni telefon uveo tehnologiju prepoznavanja lica

Ako ste pomislili da je tehnologija prepoznavanja lica dostupna samo onim uređajima višeg cjenovnog ranga, prevarili ste se.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.12.2017. / 14:03

Oukitel K5

Možda na prvu djeluje kao da tehnologija prepoznavanja lica pripada samo visokoj klasi uređaja, no Oukitel je pokazao da to ne mora biti nužno tako.

Naime, njihov model K6 koji kreće u prodaju diljem svijeta, nosi upravo ovu karakteristiku koja polako postaje standard na svim pametnim telefonima. Iako je ovo relativno nova tehnologija, čini se kako upravo naše lice postaje nova dimenzija sigurnosti uređaja.

Model K6 zapravo je prilično dobar uređaj, no najbolje je što nije preskup, pa tako za cijenu od 270 dolara možete dobiti moderan i vrlo moćan uređaj. Pod moćan mislimo ostale karakteristike kao što su primjerice Helio P23 procesor s četiri jezgre na 2.0 GHz, čak 6 GB RAM-a, 2K rezoluciju, 64 GB interne memorije proširive do 128 GB.

Nadalje, tu je i moćna baterija od 6300 mAh uz brzi punjač 5V/3A, te čak četiri kamere, odnosno na stražnjoj strani nalazi se dvije kamere, jedna od 21 MP i jedna od 8 MP, dok je na prednjoj strani kamera od 13 MP i 8 MP, a sve to kako bi se dobile čim kvalitetnije slike te fotografije približile DSLR fotoaparatima.

Osim što u sebi nosi moćan stroj, K6 je i 'modno osvješten' uređaj, pa tako njegov 5-inčni FHD+ zaslon jamči bogatstvo boja i više nego dovoljno prostora. Uređaj dolazi s predinstaliranim operativni sustavom Android 7.1.

Više informacija o Oukitelu K6 možete pronaći na službenim stranicama, gdje ujedno možete pronaći i nagradnu igru u kojoj možete osvojiti ovaj uređaj, dobiti ga jeftinije ili pak dobiti kupon za popust od 70 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti