Jesmo li spremni za ono što će OpenAI predstaviti danas?

Ono što se zna je da novosti neće biti vezane uz GPT-5 ili AI tražilicu.

Martina Čizmić | 13.05.2024. / 15:00

OpenAi
OpenAi (Foto: Afp)

 Imam osjećaj kao da je čarolija, tim je riječima novosti koje OpenAI planira predstaviti danas (u 19 sati po hrvatskom vremenu), najavio njegov CEO Sam Altman.

 

 

Kako su poručili iz kompanije, na konferenciji koju će prenositi uživo, predstavit će "neke novosti u ChatGPT i GPT-4". Altman je prošlog tjedna istaknuo kako novosti neće biti vezane uz GPT-5 ili potencijalnu tražilicu pogonjenu AI.

Apple iPhone X Apple dogovara zanimljivo partnerstvo koje bi trebalo učiniti sljedeću generaciju iPhonea još boljom?

Stručnjaci ističu kako je glavni problem ChatGPT-a, do sad, bila činjenica da se on koristi bazama podataka koje nisu ažurne i nema pristup najnovijim podacima na internetu (kao što to ima Googleov AI). Stoga bi logičan sljedeći korak bio upravo povezivanje s internetom i davanje svojevrsnih značajki tražilice koje bi omogućile korisnicima pristup najnovijim informacijama relevantnima za njihov upit ChatGPT-u.

To bi OpenAI stavilo u direktnu konkurenciju s Googleom, koji ovih dana ima svoju tradicionalnu godišnju konferenciju I/O, na kojoj će također predstaviti neke novosti na kojima radi.

Sam Altman Altman upozorava: Ovaj aspekt AI-a ljudi ne uzimaju za ozbiljno, a mogao bi imati jako velik utjecaj na naše živote

Što su još pripremili u OpenAI-ju i kako će konkurencija odgovoriti na te "nove izazove" saznat ćemo veoma brzo. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti