Jeste li je već isprobali? Nova opcija na WhatsAppu omogućit će potpuno nov način korištenja te platforme

Iz Mete su potvrdili kako nova opcija stiže na WhatsApp na čak oko 150 tržišta, uključujući i hrvatsko.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.09.2023. / 15:51

Kanali na WhatsAppu (Foto: Meta)

Velika novost iz WhatsAppa! Platforma koja je u vlasništvu Zuckerbergove Mete najavila je globalnu dostupnost opcije "Kanali", koja bi mnogima mogla promijeniti način na koji koriste WhatsApp. S brojnim kanalima koji su već dostupni i mnogim drugima koji će se tek pokrenuti, WhatsApp mnogima više neće služiti samo alat za komunikaciju i dopisivanje s prijateljima i unutar brojnih grupa, već će na toj platformi moći pratiti i svoje omiljene sportaše, glazbenike, klubove.

WhatsApp Umjetna inteligencija stiže na WhatsApp: Ovo bi mogla biti jedna od najzabavnijih opcija na platformi

Takva opcija već postoji na konkurentskim platformama poput Telegrama, a namijenjena komunikaciji nositelja kanala s pratiteljima te nositelj kanala objavljuju statuse, novosti, videozapise i fotografije koje su onda dostupne osobama koji prate te kanale. Na kanalima nema odgovora i komentara, iako se objave mogu lajkati tako da je manje-više riječ o jednostranom obliku komunikacije. Npr. glazbenici na svojim kanalima mogu objavljivati informacije o svojim novim turnejama, spotove novih pjesama i slične informacije koje su važne i zanimljive za njihove fanove.

Iz Mete kažu kako je opcija kanala sada dostupna na više od 150 tržišta, a nama je najvažnija informacija kako je ta opcija sada dostupna i korisnicima u Hrvatskoj. Treba naglasiti kako ne mogu svi otvarati svoje kanale, no oni se mogu pretraživati i pratiti. Osim što se na objave na kanalima može reagirati emotikonom na sličan način na koji se reagira na objave u porukama, njih je moguće proslijediti i na privatne ili grupne poruke. Primatelji će vidjeti poruku, a prikazat će im se i poveznica za sam kanal.

Ako želite vidjeti tko je sve otvorio kanale na WhatsAppu, kada pokrenete aplikaciju kliknite na opciju ažuriranja (nalazi se na donjoj lijevoj stranici na ekranu mobilne aplikacije) i tu će se pojaviti popis kanala, kao i mogućnost pretraživanja kanala. Kada otvorite pojedinačni kanal pojavit će vam se dosadašnje objave na tom kanalu, a ako vam je kanal zanimljiv moguće ga je i pratiti i onda konstantno imati pristup novim objavama.

WhatsApp Pod pritiskom EU-a WhatsApp mijenja pravila privatnosti: Evo o čemu je riječ

Prije nekoliko mjeseci kanali su postali dostupni samo na nekoliko tržišta, nakon čega je počelo njihovo širenje, no sve do ovog tjedna broj tržišta na kojima su kanali na WhatsAppu bili dostupni nije bio velik. U budućnosti WhatsApp namjerava predstaviti nove opcije vezane uz kanale poput mogućnosti uređivanja objava, a planiraju i svima omogućiti pokretanje vlastitih kanala.

Izvor: Android Police
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti