Umjetna inteligencija stiže na WhatsApp: Ovo bi mogla biti jedna od najzabavnijih opcija na platformi

WhatsApp konstantno testira nove opcije, a ovog puta implementirali su umjetnu inteligenciju u svoju platformu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.08.2023. / 15:31

WhatsApp (Foto: Afp)

Gotovo da nema tehnološke kompanije koja nije počela s nekakvim testiranjima umjetne inteligencije. Zahvaljujući programima poput ChatGPT-a, Barda, DALL-E-ja i brojnih drugih već smo vidjeli različite i prilično impresivne mogućnosti ove tehnologije, a AI u svojoj aplikaciji planira implementirati i WhatsApp.

WhatsApp Ovo su mnogi čekali: WhatsApp predstavio opciju koja dodatno štiti privatnost korisnika

Što u kompaniji planiraju već možemo vidjeti na primjeru posljednje beta verzije u kojoj je dostupan alat baziran na umjetnoj inteligenciji, a koji omogućuje stvaranje vlastitih naljepnica. Prilikom sastavljanja nove poruke, kada kliknete na opciju naljepnice, u beta verziji sada se prikazuje i tipka “create”. Klikom na nju otvara se tipkovnica na kojoj možete upisati kakvu naljepnicu želite da AI napravi. Te naljepnice moći će se koristiti u dopisivanju s drugim korisnicima putem ove platforme.

Iako se ta opcija tek testira, odnosno dostupna je u beta verziji WhatsAppa, ne treba sumnjati kako je WhatsApp planira implementirati i u službene verzije za Androide i iPhone. Možemo pretpostaviti kako će ta opcija biti jedna od popularnijih noviteta na WhatsAppu jer će korisnici moći raditi personalizirane naljepnice za svaku osobu, situaciju ili grupu unutar koje se dopisuju.

Na primjeru mačke koja se vozi na skateboardu objavljenom na stranici WABetaInfo možete vidjeti kako izgledaju naljepnice koje stvara AI.

Ova je opcija trenutačno dostupna malom broju korisnika testne verzije WhatsAppa i čini se kako će proći još neko vrijeme dok bude dostupna svima. Možemo očekivati još jednu testnu fazu koja će biti dostupna korisnicima testne verzije ove platforme, a nakon toga bi se AI naljepnice trebale pojaviti i na službenim verzijama WhatsAppa.

WhatsApp Traju testiranja: WhatsApp uvodi novi način slanja poruka

Meta često eksperimentira s novitetima i predstavlja nove opcije za WhatsApp kako bi poboljšali iskustvo korištenja ove platforme, ali i kako bi ostali ispred konkurencije. Među posljednjim opcijama s čijim su testiranjima počeli, odnosno koje su već predstavili treba izdvojiti mogućnost odgovora na poruke videozapisima duljine do jedne minute, zatim mogućnost utišavanja nepoznatih brojeva, skriveni inbox za poruke itd.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti