Jeste li znali: 8 činjenica o društvenim mrežama

Od Facebooka i Twittera pa do YouTubea, svaka mreža/servis posjeduje fascinante brojke koje će vas potpuno iznenaditi.

Monika Nožić Monika Nožinić | 31.03.2015. / 09:30

Jeste li znali: 8 činjenica o društvenim mrežama

Društvene mreže postale su sastavni, a nekima i neizostavni, dio našeg života. Od Facebooka i Twittera pa do YouTubea, svaka mreža/servis posjeduje fascinante brojke koje će vas potpuno iznenaditi.

1. O Facebooku je ovisno više od 350 milijuna Facebook korisnika

Poremećaj se zove "Facebook Addiction Disorder", a simptomi su pretjerano korištenje chata, pogotovo s nepoznatim ljudima, izbjegavanje poziva, odnosno inzistiranje na slanju poruka umjesto poziva i nekontrolirana želja za postavljanjem statusa ili fotografija.

2. Na YouTube-u se svakodnevno objavi pregršt sadržaja koji zajedno traju 12 godina

Prema posljednjoj statitisci YouTube servisa, na njihovim serverima nalazi se više video zapisa nego što je ikada napravljeno u povijesti modernog čovjeka. Čak i da potrošite cijeli svoj život na gledanje YouTube videa, ne biste dostigli niti jedan posto od onoga što je tamo već postavljeno.

Jeste li znali: 8 činjenica o društvenim mrežama

3. Da je Twitter država, bila bi 12. po broju stanovnika

Popularni servis svake godine dobiva sve više korinsika. Trenutno se, u usporedbi sa državama, nalazi ispred Filipina i ispod Meksika. Ipak, u usporedbi sa cjelokupnom populacijom, Twitter koristi tek nešto malo više od jedan posto stanovnika planete Zemlje.

Jeste li znali: 8 činjenica o društvenim mrežama

4. Trećina korisnika Twittera ima plaću veće od 100 000 dolara

Ova statistika se odnosi na stanovnike SAD-a, gdje poznate osobe, političari, ali i direktori velikih kompanija koriste Twitter za komunikaciju s javnošću.

5. LinkedIn svake sekunde dobije dva nova korisnika

LinkedIn je najveća svjetska društvena mreža koja okuplja ljude koji traže posao i tvrtke koje traže zaposlenike. Osnovana je prosinca 2002. godine, a pokrenuta u svibnju 2003. godine i uglavnom se koristi za profesionalno umrežavanje. U posljednje je dvije godine zabilježila primjetan rast, što ju je učinilo najpopularnijom "poslovnom" mrežom današnjice.

6. Na Instagram se u jednom danu postavi preko pet milijuna fotografija

Da vam to količinski dočaramo, recimo da to izgleda kao kada bi svi ljudi u Singapuru ili u Norveškoj svoje fotografije svakodnevno stavljali na internet. Instagram je najbrže rastuća društvena mreža čiji je broj aktivnih korisnika u zadnjih šest mjeseci porastao za 23%.

7. Linkovi sa seksualnom tematikom na Facebooku dijele se čak 90 posto više od ostalih

Kao i stvarnom životu, mnogima je glavna okupacija seks i sve što ima veze s tim. Sve ostale kategorije, od sporta, glazbe i video igara nisu toliko popularne koliko seks.

Jeste li znali: 8 činjenica o društvenim mrežama

8. YouTube je počeo kao stranica za upoznavanje

Kakvo god mišljenje imate o stranicama za upoznavanje, one su i dalje vrlo popularne. Jedan od njih je, barem u početku, bio i YouTube, ali nedugo nakon toga preorijentirali su se na video servis.

Foto: Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti