WhatsApp je jedna od najpopularnijih komunikacijskih platformi s više od 2 milijarde korisnika diljem svijeta, a kako bi zadržali tu popularnost, inženjeri kompanije konstantno razvijaju i testiraju nove opcije s kojima poboljšavaju iskustvo korištenja. Informacije o tim novitetima, barem dok se još testiraju, najčešće saznajemo zahvaljujući stranici WABetaInfo, a upravo na toj stranici objavljene su informacije o novoj opciji koja bi trebala postati dostupna korisnicima Androida.

WhatsApp WhatsApp uvodi još jedan novitet koji će razljutiti mnoge korisnike

Naime, u sklopu posljednje beta verzije aplikacije za Android, korisnici su dobili novi oblik odgovaranja na primljene poruke na koje će moći reagirati putem emojia. Dovoljno je prstom dodirnuti i malo držati primljenu poruku na ekranu i otvorit će se šest emojia s kojima se može reagirati na poruku - palac gore, srce, plakanje, smijeh, šokirano lice i emoji sklopljenih dlanova, kao u molitvi. Dovoljno je prst povući po željenom emojiu i on će se pojaviti kao reakcija na poruku.

Na The Vergeu kažu kako WhatsApp ovu opciju namjerava predstaviti u fazama, a nije poznato kada će globalno biti dostupna u sklopu službene verzije, ne samo unutar testne verzije Androida.

Osim što je dostupna u testnoj verziji Androida, čini se kako bi Meta istu opciju uskoro mogla predstaviti i na Appleovim mobilnim uređajima, kao i na aplikaciji za računala. Naime, developeri su unutar testne aplikacije za iOS pronašli opcije za kontrolu takvih obavijesti u siječnju, a ovaj mjesec iste su kontrole pronađene i u beta aplikaciji za računala.

Slika nije dostupna Popularna aplikacija s kojom možete pronaći izbrisane poruke s WhatsAppa i Messengera može ugroziti sigurnost telefona

Dakle, za očekivati je kako će uskoro korisnici WhatsAppa na Androidu, iPhoneu i računalima dobiti ovu korisnu opciju kakva je već dostupna na Facebook Messengeru, iMessageu, Googleovoj Messages aplikaciji itd.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju