Još jedan uspjeh mladog inovatora: Gajšak i njegov tim u samo četiri sata ostvarili zacrtani cilj na Kickstarteru i osigurali financiranje za novi hit

CircuitMess STEM Box u sebi sadrži sve što vam treba da napravite vlastitog glasovnog asistenta, autonomno vozilo, bežični komunikator ili igraću konzolu.

Martina Čizmić | 29.06.2020. / 16:04

 Mladi inovator Albert Gajšak i njegov tim još su jednom pokazali da znaju napraviti uspješnu Kickstarter kampanju i, što je još važnije, ponuditi dobar proizvod.

U samo četiri sata od pokretanja Kickstarter kampanje za CircuitMess STEM Box, seriju elektroničkih setova koji omogućuju sastavljanje različitih elektronskih uređaja i njihovo programiranje, ispunili su zadani cilj. U trenutku pitanja ovog teksta, kampanja je prikupila više od 18 tisuća dolara, iako je inicijalni cilj bio postavljen na 15 tisuća.

Za sad je najviše backera iz Hrvatske i SAD-a, no do kraja kampanje to bi se moglo promijeniti. 

Ovo je Gajšaku treća uspješna Kickstarter kampanja (podsjetimo prva je bila za DIY igraću konzolu, a druga za DIY mobilni telefon koji je u međuvremenu prodan u više od 15 tisuća primjeraka), a s obzirom na to da traje još 49 dana, za očekivati je da će prikupiti i više nego dovoljno sredstava za lansiranje STEM Boxa u svijet.

Pitali smo Gajšaka, da za Zimo pojasni kome je točno STEM box namijenjen?

CircuitMess postoji već 3 godine (vrijeme leti!) i u to vrijeme smo isporučili preko 15000 uređaja kupcima diljem svijeta i shvatili da naši kupci žele učiti dalje, a mi im nemamo što za ponuditi. Npr. od zadnje MAKERphone kampanje je prošlo već dvije godine, a u tom periodu nismo ništa novo ponudili našim korisnicima i zato smo izmislili STEM box. Ciljana skupina su djeca starija od 11 godina i svi ostali koji žele naučiti nešto novo o elektronici, programiranju i tehnologijama budućnosti poput strojnog učenja, prepoznavanju govora, mikroračunalima itd,, pojašnjava.

Imate li kakvih povratnih informacija od backera?

Trenutno smo skupili preko 19 tisuća dolara, a cilj od 15 tisuća smo skupili u samo 4 sata što pokazuje da imamo veći interes nego zadnji put s obzirom da je MakerPhone skupio 15 tisuća u 8 sati. Prije nego što smo launchali STEM Box, pokazivali smo koncept i sve super kul projekte našim supporterima i lojalnim fanovima i prema tome izabrali projekte koji su ljudima bili najinteresantniji i izgradili koncept STEM pretplate.

Iz kampanje u kampanju Gajšak i njegov tim ruše rekorde pa nas je zanimalo što on misli o ovih rekordnih četiri sata. 

Jako sam ponosan na sve što je naša tvrtka uspjela u zadnje tri godine postojanja. Već nas je 15 zaposlenih, preselili smo se u novi fancy ured u Zagrebu (Lučko, posjeti nas) i mislim da smo ovime pokazali da bez obzira na sve što se u 2020. dogodilo trebamo dalje nastaviti biti kreativni, raditi više nego ikada i prestati cendrati i tome kako se ništa ne moze zbog vanjskih faktora na koje ne mozemo utjecati kada se očito moze, ispričao je vidno uzbuđen Gajšak.

No, što je točno CircuitMess STEM Box? Radi se o seriji elektroničkih setova, koji se isporučuju svaka tri mjeseca. Svaki je set jedinstven i bavi se specifičnim setom vještina koje su potrebne kako bi se set sastavio.

U prvom setu nalazi se glasovni asistent Spencer. Za razliku od već poznatih asistenata koje imamo u svojim pametnim telefonima, Spencer dolazi u dijelovima. Tako će ga svaki kupac sam sastaviti i potom programirati kako bi prepoznao naredbe, povezao se s internetom, prikazao određenu reakciju na ekranu i slično.

Osim Spencera, STEM Box donosi i Jay-D (vlastiti miks pult), Wheelson (autonomni automobil pokretan umjetnom inteligencijom), ByteBoi (retro igraća konzola), Chatter (bežični komunikator) te Clockstar (pametni sat). Namijenjen je svima starijima od 11 godina koji žele nešto naučiti o elektronici, kodiranju i tehnologiji.

CircuitMess STEM Box do prvih bi vlasnika trebao doći u studenom ove godine, nakon čega bi se trebao pojaviti i u slobodnoj prodaji. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti