S pandemijom su nastupile radikalne promjene u načinu rada koje su mnogi zaposlenici objeručke prihvatili. No to se ne može reći i za njihove šefove. Riječ je, naravno, o radu od kuće, odnosno udaljenom radu. Također, kako je u brojnim industrijama vladala nestašica (kvalitetne) radne snage, zaposlenici su tražili bolje uvjete, a često se to nije odnosilo samo na bolja primanja već i na rad od kuće.

Zoom Vrijednost dionice Zooma od vrhunca tijekom pandemije pala je čak 90 posto

No čini se kako se sada situacija ponovno mijenja. Više nema tolike potrage za zaposlenicima, već u tehnološkim kompanijama pljušte otkazi, a poslodavci u sve većem broju tvrtki od zaposlenika traže da se vrate natrag u urede. Elon Musk jasno je dao do znanja zaposlenicima Twittera što misli o radu od kuće, odnosno da očekuje od njih da rade iz ureda, a pristalice takvog rada nisu ni u Appleu, Googleu i drugim tvrtkama.

Isto su sada najavili i iz Snapa. Od sljedeće godine zaposlenici će morati provoditi 80 posto radnog vremena u uredima, odnosno četiri radna dana. Dok mnogi sigurno neće biti oduševljeni tom odlukom, iz Snapa ne skrivaju uzbuđenje što će se ekipa ponovno okupiti u uredima. Nakon dugo vremena udaljenog rada uzbuđeni smo što će se sljedeće godine svi ponovno okupiti uz naš novi 80/20 hibridni model, komentirali su iz tvrtke za CNN.

Vjeruju kako će ponovni rad iz ureda, uz zadržavanje doze fleksibilnosti, utjecati na nastavak rasta zajednice, ali i prihoda tvrtke.

Zaposlenike je o povratku u urede obavijestio izvršni direktor kompanije Evan Spiegel, koji je u poruci naglasio kako će zbog benefita kolektivnog uspjeha oni morati žrtvovati malo individualnih pogodnosti. Novi režim povratka u urede, odnosno hibridnog rada u Snapu počinje krajem veljače

Tipkanje na pametnom telefonu, ilustracija Rad od kuće sve je promijenio: Zaposlenici masovno guglaju izgovore za izostanak s posla

Inače, ova je kompanija krajem prošle godine otpustila čak više od 1200 zaposlenika, što je oko petine ukupnog broja zaposlenih.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju