Još jedna žrtva prevaranata: Brođanin htio zaraditi na kriptovalutama pa ostao bez više od 350 tisuća kuna

Kada je muškarac postao svjestan da je žrtva prijevare, već je bio u minusu većem od 350 tisuća kuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.07.2022. / 12:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Muškarac iz Slavonskog Broda nova je žrtva internetskih prevaranata koji je, umjesto željene zarade od kriptovaluta, ostao bez većeg novčanog iznosa. Kako su objavili iz PU brodsko-posavske, on je između veljače i svibnja ove godine u više navrata komunicirao s nepoznatim osobama koje su se predstavile kao zaposlenici brokerskih kuća.

Internetska prijevara, ilustracija Rezervirate smještaj putem interneta? Zbog neopreznosti ova je Varaždinka ostala bez 12 tisuća kuna

Kao i u brojnim ranijim sličnim prijevarama, oni su mu obećali “sigurnu” zaradu ulaganjem u kriptovalute te im je 36-godišnjak, osim što je u nekoliko navrata izvršio novčane transakcije, dostavio i osobne i bankovne podatke koje su prevaranti iskoristili.

Kada je muškarac postao svjestan da je žrtva prijevare, već je bio u minusu većem od 350 tisuća kuna. Policijski službenici rade na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela, a iz PU brodsko-posavske ponovno su upozorili sve građane na veliki oprez prilikom online investicija. Osim što je ulaganje u kripto samo po sebi rizično, na mreži vrebaju brojni prevaranti spremni iskoristiti naivnost ljudi željnih brze zarade. Prvi znak potencijalne prijevare, naglašavaju iz policije, su ponude koje u kratko vrijeme nude nerealno visoke prinose.

Ljubav na internetu, ilustracija Upoznala "vlasnika tvornice automobila u Francuskoj" na društvenim mrežama pa ostala bez nekoliko stotina tisuća kuna

Takve ponude treba ignorirati, a ono što je iznimno bitno je da se tijekom komunikacije nikada i nikome ne smiju dostavljati povjerljivi osobni podaci, fotografije isprava i bankovnih kartica te jednokratne lozinke aplikacija za internetsko bankarstvo, kao niti drugi podaci za autorizaciju bankovnih transakcija.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti