Još veći ekran: Dvije verzije Galaxy Notea stižu početkom kolovoza

Za oko mjesec i pol dana Samsung bi u New Yorku trebao predstaviti dva nova modela iz serije Galaxy Note, pri čemu bi model Galaxy Note 10 Pro trebao imati dijagonalu ekrana od čak 6,75 inča.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2019. / 10:31

Galaxy Note (Foto: AFP)

Na istom mjestu na kojem su prošle godine predstavili Galaxy Note 9, u Barclays Centeru u Brooklynu, Samsung bi 7. kolovoza ove godine trebao predstaviti novu generaciju svog pametnog telefona iz serije Galaxy Note. Datum još nije službeno potvrđen iz Samsunga i uvijek postoji mogućnost odgode predstavljanja, no ako je vjerovati "izvorima povezanima s kompanijom", takav je trenutačni plan.

Samsungov novi senzor Samsung predstavio senzor kamere rezolucije čak 64 MP

Osim informacija o datumu predstavljanja telefona, zahvaljujući korisniku Twittera Ice Universe, objavljene su i neke fotografije zaštita za zaslon, a posebno je zanimljivo što bi Samsung ove godine mogao predstaviti dvije verzije Notea. Klasični Note 10 tako bi trebao imati ekran dijagonale 6,3 inča, dok glasine kažu da od Notea 10 Pro možemo očekivati ekran dijagonale čak 6,75 inča. Nedavno su objavljene i glasine o modelima iPhonea koje će Apple predstaviti 2020. te će, prema njima, nasljednik XS Maxa imati dijagonalu ekrana od čak 6,7 inča pa se možemo pitati hoćemo li uskoro velike mobilne kompanije predstaviti telefone s dijagonalama ekrana od 7 inča.

Oba Samsungova telefona trebao bi pokretati najjači Qualcommov čipset – Snapdragon 855, a osim po veličinama ekrana, Note 10 i Note 10 Pro trebali bi se razlikovati i prema broju stražnjih kamera. Tako od klasičnog Notea očekujemo tri stražnje kamere, dok će vlasnici modela Pro pri fotografiranju moći koristiti još jednu kameru – o rezoluciju i vrsti kamera trenutačno se ništa ne zna, no pretpostavlja se da će osim klasične kamere, oba modela imati širokokutnu kameru i senzor za dubinu. Senzor za otiske prstiju bit će implementiran u same ekrane ovih telefona, Samsung će vjerojatno predstaviti i 5G verziju svojih telefona koji će se isporučivati s poboljšanim stylusom, ali i na kojima najvjerojatnije neće biti 3,5 mm izlaza za slušalice.

Samsung Galaxy S10e, S10 i S10+ Sprema se revolucionarna promjena: Kamera za selfije uskoro će u potpunosti "nestati"

Do službenog predstavljanja ostalo je još oko mjesec i pol pa do tada možemo očekivati nove glasine vezane za te uređaje, a nakon predstavljanja Samsungovih top-modela slijedi nam predstavljanje novih modela iPhonea i nakon toga novi Googleovi telefoni iz serije Pixel.

Izvor: Tom`s Guide

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti