Kabbageov CEO dolazi na Shift Money

Na ovogodišnjem Shift Moneyu očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca koji će moći posjetiti i sajamski dio na kojem će se predstaviti 50-ak FinTech startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača s tog područja.

Martina Čizmić | 11.11.2019. / 14:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Rob Frohwein, suosnivač i CEO FinTech tvrtke Kabbage, bit će pozvani govornik na konferenciji Shift Money, koja će se održati u Zagrebu 18. i 19. studenog 2019. godine.

Kabbage je osnovan prije deset godina, a ubraja se u tzv. unicorne. To su startupi čija je vrijednost procijenjena na više od milijardu dolara, odnosno u konkretnom slučaju 1,2 milijarde. Djelatnost mu je je automatizirana davanjem pozajmica malim tvrtkama, a do danas su na taj način plasirali oko šest milijardi dolara u više od  150.000 kompanija diljem svijeta. Kad Roba Frehweina pitaju u čemu je uspjeh Kabbagea, on često odgovara krilaticom "taking small businesses seriously".

No to je tek jedan od uspješnih FinTecha čiji predstavnici dolaze na konferenciju Shift Money. Upravo je objavljen raspored predavanja i drugih sadržaja koji će se održati tijekom dva dana održavanja konferencije. On otkriva kako će među predavačima biti Mariane Gospodinove iz Binance Europe, Alastair Thompson iz Transferwisea, Meg Nakamura iz Apto Paymentsa, Cyril Mathew iz Coinbasea, Elena Lavezzi iz Revoluta i brojni drugi.

Ne treba zanemariti ni predstavnike najpoznatijih fondova poput Techstars, 500startups, Plug and Play i Softbanka, koji na konferenciju dolaze kako bi se upoznali s perspektivnim startupima koji će se natjecati na Shift Money Startup Challengeu. Uz izvrsne mentore i snažne investitore, 10 startupa - finalista na natjecanju može dobiti podršku presudnu za uspjeh, što dokazuju i ranija natjecanja na konferencijama Shift Split i Shift Money.

Na ovogodišnjem Shift Moneyu očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca koji će moći posjetiti i sajamski dio na kojem će se predstaviti 50-ak FinTech startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača s tog područja.

Shift Money poznat je i po svojim partyjima, a ove godine prvi party ima i humanitarnu komponentu. Osim što će pokriti troškove pića i grickalica, sponzor Kriptomat udvostručit će iznos koji se sudionici prikupiti na partyju za inicijativu #EverybodyDeservesHelp, rekao je direktor konferencije Ivan Burazin.

Kotizacije se još uvijek mogu kupiti na službenim stranicama konferencije Shift Money 2019.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti