Kako bi pametni telefoni mogli izgledati u budućnosti? Umjetna inteligencija dala je svoje viđenje

Kako AI umjetnici vide pametne telefone u budućnosti? Rezultati bi vas mogli iznenaditi.

Martina Čizmić | 30.08.2023. / 16:24

Galerija

 Pametni telefoni se od svog početka zapravo i nisu puno mijenjali. Barem što se izgleda tiče. Ekrani su postajali sve veći, baterije sve jače, a i kamere su se namnožile. 

Tek su fleksibilni telefoni unijeli nešto "novo" u sam dizajn. 

No, kako bi pametni telefoni mogli izgledati u budućnosti? Odgovor na to pitanje potražili su AIGC umjetnici koji umjetnička djela stvaraju pomoću kreativnih AI alata. 

Zanimljivo, fokus im nije bio na naprednoj tehnologiji, već na - modi. Tako su "budući pametni telefoni" zapravo postali modni artikli, što ženama vjerojatno i neće biti tako mrsko. 

Fotografije AIGC umjetnika pružaju uvid u ono što je moguće kada se tehnologija susreće s modom, ali i daje ogroman potencijal za zabavu i samoizražavanje te pruža pogled u budućnost, gdje se granice između stvarnosti i digitalnog svijeta i dalje brišu.

U svakom slučaju, ideje izgledaju zanimljivo. Možda u budućnosti zaista budemo usklađivali svoje odjevne kombinacije s mobilnim telefonom. Jer već možemo uskladiti zaštitnu masku s omiljenim komadom odjeće, pa zašto onda ne i cijeli telefon. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti