Kako biste reagirali da vas na ulasku u stadion ili aerodrom dočeka - on?

Kombinacija policijskog psa i visokotehnološke kamere oduševila je britanske policajce. Kriminalcima se vjerojatno baš i nije toliko svidjelo.

Martina Čizmić | 30.10.2022. / 08:08

Policijski pas opremljen kamerom i kacigom (Foto: Heliguy)

 Kad je američka policija u svoje redove "dovela" robotskog psa i opremila ga kamerom, ljudi na ulicama New Yorka baš i nisu najbolje reagirali na novog četveronožnog čuvara red. 

Stoga su se u Velikoj Britaniji odlučili na nešto drugačiji pristup. Tvrtka Heliguy razvila je uređaj koji spaja visoku tehnologiju i visoko treniranog psa. Novu visokotehnološku kameru stavili su na kacigu koju nosi policijski pas. Tako je visoko obučeni pas dobio dodatnu zaštitu za glavu, a kamera koja se nalazi na njegovoj kacigi policiji pomaže u hvatanju kriminalaca. 

Prvi su, priliku za isprobavanje, dobili policajci iz Cumbrije na sjeverozapadu Engleske.

Za sad su izuzetno zadovoljni novom psećom opremom. Nakon testiranja, zaključili su da će specijalizirani uređaj transformirati njihove operacije u koje je uključeno vatreno oružje.

Naime, kamera Sony 8MP IMX219 postavljena je na kacigu otpornu na udarce. Snimka, snimljena iz perspektive policijskog psa odmah je vidljiva na malim ekranima koje nose policajci i tako im omogućuje uvid u onaj dio koji bi za njih možda bio previše opasan. Snimke čak mogu pregledavati i na svojim pametnim telefonima, zahvaljujući posebnoj aplikaciji za Android.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti