Kako dobiti veći povrat poreza? Izračunajte na poreznom kalkulatoru u mobilnoj aplikaciji Tonija Miluna

U nekim slučajevima samo drukčijim rasporedom djece na poreznoj kartici može se ostvariti više tisuća kuna povrata poreza.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.02.2022. / 13:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bliži se završni rok do kada je potrebno poslati godišnju poreznu prijavu (naravno, za one koji su na to obvezni), a ono što biste svakako trebali napraviti prije prijave jest iskoristiti - Popodicu. Riječ je o novoj verziji poreznog kalkulatora koji potpisuje vjerojatno najpoznatiji matematičar u Hrvatskoj Toni Milun. On je predstavio vlastitu i istoimenu aplikaciju za mobilne uređaje koja se može preuzeti u App Storeu, Googleu Playu i AppGalleryju te se u sklopu nje nalazi Popodica.

Toni Milun Aplikacija (Foto: Screenshot/YouTube) Omiljeni matematičar napravio aplikaciju za izračunavanje povrata poreza

Nova verzija kalkulatora namijenjena je za veći broj osoba u odnosu na ranije verzije - npr. roditelje s više djece i uzdržavanih članova obitelji, osobe koje imaju djecu iz prethodnih brakova ili imaju roditelje kao uzdržavane članove obitelji, uključuje unos podatka o invalidnosti, hrvatske ratne vojne invalide itd., a posebno je korisna za osobe do 30 godina koje dobivaju povrat pola uplaćenog poreza i prireza, odnosno cijeli iznos ako su mlađi od 25 godine.

U videozapisu na YouTubeu prilikom najave ove, treba naglasiti - besplatne aplikacije, Toni Milun rekao je kako kalkulator, osim što pomaže izračunati iznos povrata poreza, pomaže i optimalno rasporediti djecu i uzdržavane članove obitelji. U drugom videu naveo je i konkretne primjere u kojima pokazuje kako s Popodicom korisnici mogu ostvariti povrat poreza koji je čak šest tisuća kuna veći samo s optimalnim rasporedom djece među supružnicima.

Treba naglasiti kako je ovo samo prvi od nadolazećih kalkulatora koji će biti u aplikaciji. Kako je rekao za Zimo, njegova mobilna aplikacija uskoro će dobiti i kreditne kalkulatore, npr. za APN stambene kredite. Putem njih moći će se izračunati iznos mjesečnog obroka ili npr. ako već otplaćujete kredit i vidjeli ste da druga banka nudi za 0,5 postotnih bodova nižu kamatnu stopu, kalkulator će izračunati koliki bi vam bio mjesečni obrok ako refinancirate kredit u drugoj banci. Također, najavio je i kalkulatore vezane za investiranje.

 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti