Kako privući mlade stručnjake? Stipendiranjem najboljih već na fakultetu

Compingu se svake godine kroz program stipendija pridruži 4-5 novih zaposlenika.

Martina Čizmić | 10.03.2022. / 14:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šestu godinu za redom, ICT tvrtka Comping dodjeljuje stipendije najboljim studentima na hrvatskim fakultetima, koji tako imaju osigurano radno mjesto nakon završetka fakulteta. Ove godine dodijeljene su četiri stipendije, dvije zagrebačkim i dvije osječkim studenatima. Studentice Tonka Hrboka (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fizički odsjek) i Dora Klobučar (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) te studenti Ivan Gojko (Tehničko Veleučilište u Zagrebu) i Luka Kaučić (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) svojom izvršnošću i motiviranošću zadovoljili su sve kriterije te osigurali Compingove stipendije do kraja studija.

Kako je prilikom uručivanja stipendija istaknuo predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić, stipendiranje se do sad pokazalo kao izvrstan način kako privući mlade i ambiciozne stručnjake u njihovu tvrtku.

Drago nam je da smo i ove godine u prilici olakšati izvrsnim studentima njihovo obrazovanje, jer se to pokazalo kao izvrstan put i veliki potencijal za priključivanje mladih kvalitetnih kadrova Compingu. Uz financijsku potporu najboljim studentima, stipendiranje nam omogućuje i kvalitetnu suradnju s fakultetima i veleučilištima kao svojevrsnim „rasadnicima izvrsnosti“ pa tako sudjelujemo i u razvoju domaćih mladih stručnjaka i pomažemo im da ostvare svoje potencijale, izjavio je Jukić, dodavši kako se Compingu svake godine kroz program stipendija pridruži 4-5 novih zaposlenika.

Kako su istaknuli raniji primatelji stipendija, koji su sad zaposleni u Compingu, stipendija im je osigurala financijsku sigurnost tijekom studija, ali i radno mjesto po završetku studija. Osim toga, čim su došli raditi u Comping dobili su priliku sudjelovati na zanimljivim projektima, što im je omogućilo da nastave učiti i razvijati se. 

Zanimljivo, dosta je stipendista iz Osijeka, sa FERIT-a, na što je Jukić rekao kako Comping ima određenu prisutnost u tom gradu kroz svoj ured, ali u planu im je i širenje u budućnosti. 

No, kad se pridruže tvrtki njihova edukacija ne prestaje. Kako ističe Jukić, konstantno ulažu u edukaciju svojih zaposlenika, kako kroz stručne edukacije prema željama i potrebama samih zaposlenika, tako i kroz programe certificiranja koje zahtjevaju njihovi poslovni partneri. 

Upravo je to konstantno ulaganje u ljude omogućilo Compingu kontinuirani rast zaposlenih, a tvrtka raste i organski i kroz akvizicije, kao što je Data Target te kroz start-up investicije kao što je primjerice IoT Net Adria.

Potreba za novim zaposlenicima uzrokovana je i radom na našim proizvodima i rješenjima poput Things Talk platforme, koju je u potpunosti kreirao naš razvojni tim. Ova platforma se kontinuirano razvija i prilagođava potrebama korisnika a aktivno radimo i na drugim rješenja koja su uspješno zaživjela kod prvih klijenata i koja imaju veliki tržišni potencijal. Smatramo da možemo pratiti globalne trendove, kontinuirano širimo svoj tim stručnjaka i talenata te ove godine imamo vrlo izražene ambicije rasta uz organski rast preko 15 posto, dodao je Jukić najavivši kako im je u planu ove godine zaposliti novih dvadesetak stručnjaka. 

Značajan rad Comping posebno bilježi u domeni poslovnih rješenja, koja okuplja poslove analitičare, solution arhitekte te razvojne inženjere i anti-fraud stručnjake koji zajedno tvore tim koji može odgovoriti na velike poslovne zahtjeve u domeni BI, Big Date i Antifraud rješenja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti