Kako teče razgovor za posao u Appleu?

Dobiti posao u Appleu nije lako, a ovako to otprilike izgleda. Obavit ćete od 4 do 10 intervjua, svaki u trajanju otprilike 30 minuta

Zimo Zimo Iva Krc | 19.05.2011. / 15:15

Kako teče razgovor za posao u Appleu?

Dobiti posao u Appleu nije lako, a ovako to otprilike izgleda. Obavit ćete od 4 do 10 intervjua, svaki u trajanju otprilike 30 minuta s različitim ljudima iz Applea.

Općenita pitanja su zašto želite ovdje raditi, pitanja o vašem životopisu i trenutnom poslu, te nakon toga slijede ona posebnija pitanja.

'Kako biste istražili tehnologiju bez da ikome date do znanja što radite?“. Naime, Apple ne želi da mi znamo što on planira stoga je tajnovitost ključ.

Na ovo pitanje jedan kandidat je odgovorio 'prvo bih temeljito proučio određenu tehnologiju, raščlanio je na dijelove i tada bih potražio odgovarajuće dobavljače za svaki od tih dijelova s ciljem da je krajnji cilj javnosti i dalje nepoznat“. Ta osoba nije dobila posao, pa ovo možda i nije bio točan odgovor.

'Opišite korake proizvodnje komponenata iPhonea!“. Znači, treba vam zavidno tehničko znanje. 'Kako biste testirali prototip automata sa sokovima i čokoladicama? Konkretno, ako automat uzme od vas dolar a vrati proizvod vrijedan 75 centi, bez ostatka, kako biste analizirali što je pošlo po zlu, pri čemu nemate pristup unutrašnjem mehanizmu automata?“

Razmislite. Također, možete dobiti A5 chip i pitanje „kako mislite da je ovaj chip nastao“, dakle isto tehničko pitanje. Sljedeće, 'Zašto ne želite ostati raditi tamo gdje ste odradili svoj pripravnički?“.

Pa malo matematike, 'implementirajte Fibonaccijev niz u Javi!“ ili 'napišite funkciju koja izračunava faktorijele za unesen broj, koristeći rekurzije!“, 'u nizu brojeva od 1 do n samo jedan broj će biti ponovljen, kako otkriti o kojem se broju radi?“.

Savjet za kraj, dobro upoznajte Appleove proizvode, i sam Apple kao kompaniju, njen položaj na tržištu i nemojte se bojati jer i Apple je samo Apple.

U 80-ima je navodno Steve Jobs nekoga intervjuirao kao u videu ispod, pa se možda ipak odlučite za Microsoft!

Via BusinessInsider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti