Vodio je jednu od najkontroverznijih stranica, a sada ga je zaposlio Google!

Chris Poole kontroverzni 4chan osnovao je sa samo 15 godina, a nakon što je prodao stranicu, novo poglavlje karijere započet će u Googleu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.03.2016. / 10:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

4chan jedna je od najkontroverznijih internetskih stranica na kojoj je dopušteno anonimno objavljivanje sadržaja, što je dio korisnika iskoristio za objavu sadržaja povezanog s ilegalnim aktivnostima (uključujući i fotografije zlostavljane djece) i uvredljivog sadržaja, a na ovoj stranici objavljene su i fotografije slavnih osoba koje su prošle godine ukradene s njihovih iCloud računa. No, osim takvog ilegalnog i uvredljivog sadržaja, tu se mogu naći i brojne zabavne fotografije i šaljivi sadržaj (upravo su korisnici 4chana zaslužni za brojne popularne meme fotografije koje često kruže društvenim mrežama), a ova je stranica početna točka za brojne online aktiviste te vjerojatno i ideja Anonymousa dolazi upravo s 4chana. Chris Poole, poznat i kao 'moot' ovu je stranicu osnovao još 2003. godine kada je imao samo 15 godina, a početkom prošle godine najavio je kako se povlači s mjesta administratora ove stranice, da bi nedugo nakon toga stranicu prodao Hiroyuki Nishimuri.

Nakon što je godinama vodio jednu od najkontroverznijih stranica, Poole je jučer objavio veliku promjenu u karijeri te je vođenje 4chaina zamijenio s – Googleom. 'Na sastancima sa sadašnjim i bivšim Googleovcima konstantno me privlačila njihova inteligencija, strast i entuzijazam. Impresioniran sam i s njihovim nastojanjima da talentiranim ljudima omoguće rješavanje nekih od najzanimljivijih i najvažnijih problema na svijetu', napisao je na svom Tumblru Poole. Dodao je i kako ne može dočekati s početkom nove karijere u ovoj 'nevjerojatnoj kompaniji' kojoj će pomoći s dugogodišnjim iskustvom građenja online zajednice. Očekuje se da bi najveći doprinos Poolea trebao biti na području društvenih mreža, navode na BBC-u, no nije poznato hoće li pokušati 'spasiti' Google+ ili ova kompanija za njega ima neke druge (i zanimljivije) projekte. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti