Kakve veze imaju punkeri i kruh? Otkrijte sve o spoju tradicije i modernog ove nedjelje

Marijin i Lukin put od ideje do realizacije bio je prilično dug te je trajao godinama, ali uspjeli su.

Zimo Zimo | 31.10.2023. / 15:00

Marija Kuća i Luka Međeral (Foto: Nova TV)

 U  novoj, petoj epizodi emisije 'Startaj Hrvatska', gledatelji će upoznati Mariju Kuću i Luku Međerala, koji stoje iz mješavine za kruh bez glutena - 'Barun', proizvoda koji je spoj tradicije i modernog.
Njihova priča počinje još u srednjoj školi, kada ih je spojila ljubav prema punku i tinejdžerskoj pobuni.

Punk me naučio otpornosti, rekla je Marija.

Prijateljstvo nije nestalo ni onda kad su im se putevi razdvojili. Poslove su pronašli daleko od punka – Marija radi kao fizioterapeut, a Luka je kuhar koji živi u Londonu. Zajednički susreti izrodili su ideju o bezglutenskom kruhu kakav je Luka još u Londonu počeo raditi.

Po receptu koji sam napravio tamo, kruh je bio totalno intenzivan, kao da jedeš zemlju, osvrnuo se on na prve pokušaje.

Sada proizvode mješavine za heljdin, kukuruzni i rižin kruh. Heljdin miješani kruh združuje heljdino, proseno i rižino brašno od cjelovitog zrna. Ovom ukusnom i hranjivom kruhu heljda dodaje svoju važnu nutritivnu dimenziju. Mješavina za tradicionalni kukuruzni kruh kreirana je od kombinacije kukuruznog, rižinog i prosenog brašna od cjelovitog zrna i donosi dobro poznati tradicionalni okus domaćeg kukuruznog kruha. Barunova najinovativnija mješavina je ona za rižin miješani kruh s blagim okusom kima. Spajajući rižino, proseno i heljdino brašno od cjelovitog zrna s dodatkom kima za posebnu aromu, ovaj mirisni kruh osvaja svojim starinskim štihom.

Marijin i Lukin put od ideje do realizacije bio je prilično dug te je trajao godinama, ali svoj su proizvod sada postavili na police velikog trgovačkog lanca SPAR Hrvatska. Kako je izgledalo njihovo koračanje u poduzetništvo ne propustite pogledati u novoj epizodi hit projekta 'Startaj Hrvatska' u nedjelju od 16.15 sati na Novoj TV.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti