Kakvo će to biti razočaranje kada stigne paket: Mnogi su na Amazonu kupili pogrešnu konzolu

Oni koji ne prate novosti na tržištu konzola, a žele npr. svoje dijete iznenaditi s novom konzolom, lako bi se mogli zabuniti i umjesto Xboxa Series X, kupiti stariji model Xbox One X.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2020. / 10:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O Microsoftovim i Sonyjevim konzolama nove generacije čitamo već dugo vremena, a nakon brojnih glasina i nepotpunih informacija iz tih kompanija, nedavno smo saznali sve službene detalje. Konzole će se u prodaji pojaviti tijekom studenog, a za PlayStation 5 bit će potrebno izdvojiti 399, odnosno 499 dolara (jeftinija verzija nema čitač diskova), dok su se u Microsoftu odlučili na drugačiju taktiku. Xbox Series S dostupan je po prilično povoljnoj cijeni za konzolu nove generacije (299 dolara), s tim da ipak nema sve opcije kao i snažniji model Xbox Series X koji će se moći kupiti za 499 dolara.

Pretprodaja ovih konzola nedavno je počela te su brojni gameri požurili rezervirati novi Xbox i PlayStation kako bi bili sigurni da će među prvima dobiti svoje uređaje. No čini se da bi neki mogli ostati itekako razočarani kada u kutiji, umjesto Microsoftove konzole nove generacije Xbox Series X ugledaju staru (iako trenutačno još uvijek aktualnu konzolu) - Xbox One X.

Razlog te zabune je očit - dok PlayStation lako možemo razlikovati po brojevima, ime novog Xboxa zaista bi moglo neke zbuniti, npr. roditelje koji se ne razumiju previše u konzole i koji žele iznenaditi svoje dijete i naruče mu Xbox čije ime završava na X. Također, ne pomaže ni što se prilikom pretrage Xboxa Series X na Amazonu prikazuju i rezultati za model One X, što bi može zbuniti neke kupce. Jedan je korisnik na Twitteru tako napisao da je, kada je naručivao novu konzolu, bio prilično uspavan pa je naručio krivi model.

Da je do takvih zabuna zaista i došlo, možemo vidjeti na Amazonu na kojem je, nakon što je posljednjih mjeseci prodaja Xboxa One X bila u padu, ponovno povećana kada su počele prednarudžbe za najnoviji model Series X. Model One X porastao je za čak 747 posto na Amazonovoj Movers & Shakers list te je jedno vrijeme zauzeo čak četvrto mjesto. Na TechSpotu kažu kako je upravo zabuna korisnika, odnosno kupovina pogrešne konzole najvjerojatniji razlog takvog povećanja potražnje.

Ipak, za sve one koji su naručili krivu konzolu te će se razočarati kada im stigne paket, ima i dobra vijest, a to je da će kupljeni Xbox moći vratiti, a Amazon će njima vratiti cjelokupni iznos novaca.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti