Kanadska softverska tvrtka FreshBooks u Hrvatskoj otvara razvojni centar za Europu

Iako u FreshBooksu imaju ambiciozne planove za hrvatski razvojni centar i cijelu regiju, nažalost, sam softver još neko vrijeme neće biti dostupan na hrvatskom tržištu zbog prilagodbe lokalnim zakonima.

Martina Čizmić | 25.03.2020. / 10:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Unatoč potencijalnoj ekonomskoj krizi, napokon i neke dobre vijesti za naše IT tržište - kanadska tvrtka FreshBooks planira otvaranje razvojnog centra u Hrvatskoj.

Radi se o tvrtki koja izrađuje računovodstveni softver u oblaku, a koji je prilagođen potrebama malih i srednjih poduzetnika jer znatno olakšava poslove knjigovodstva i upravljanja fakturama. Dodatni je plus što ga korisnici mogu koristiti uvijek, bez obzira na to gdje se nalaze. 

Kako su istaknuli za Zimo, razvojni centar trebao bi se otvoriti u Zagrebu početkom svibnja (ako to situacija dopusti, op.a.) i trebao bi zapošljavati 40 ljudi - pretežito Python softverske i data inženjere, no i Cloud infrastructure inženjere.

Na pitanje zašto baš Hrvatska i Zagreb, ističu kako su odabrani zbog nekoliko razloga - nalazi se u EU-u, u istoj je vremenskoj zoni kao i Amsterdam (lokacija prvog europskog razvojnog centra) i naravno, razvijen IT sektor s kvalitetnim stručnjacima. Direktan let Toronto – Zagreb (HQ FreshBooksa) u ljetnoj polovici godine također pomaže, dodaju iz FreshBooksa. 

Osnivač tvrtke Mike McDerment od samih početaka najveću važnost stavlja upravo na same korisnike softvera i zbog toga tvrtka kontinuirano ulaže u razvoj i prilagođavanje potrebama korisnika. Unaprjeđivanje same platforme nešto je na čemu će raditi i razvojni tim u Hrvatskoj. Do sada je FreshBooks za svoje potrebe poslovanja koristilo oko 20 milijuna ljudi.

Iako u FreshBooksu imaju ambiciozne planove za hrvatski razvojni centar i cijelu regiju, nažalost, sam softver još neko vrijeme neće biti dostupan na hrvatskom tržištu zbog prilagodbe lokalnim zakonima.

FreshBooks je trenutačno dostupan u 160 zemalja, a posljednjih nekoliko godina FreshBooks se nalazi i na listama najboljih poslodavaca u Kanadi, stoga se očekuje da će biti poželjan poslodavac i u Hrvatskoj te pomoći u stvaranju pozitivne poslovne kulture u zemlji koja se već neko vrijeme bori sa zadržavanjem svojih IT stručnjaka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti