Kanadski Felino ususret autoshowu u Torontu otkrio detalje o CB7R-u

Znamo da se već puno puta pisalo o pojedinim superautomobilima kao potencijalnim Batmobilima, no ovaj doista izgleda kao da ga je Vitez Tame sam dizajnirao.

Branimir Vorša | 04.02.2020. / 12:36

Tvrtka Felino sa sjedištem u Kanadi otkrila je svoj moćni superautomobil CB7R u 2019. godini, a ciljana su im skupina iskusni entuzijasti sportske vožnje. Sad je njihov automobil postao i službeno cestovno legalan te se može natjecati s najvećim imenima u industriji u najprestižnijem segmentu autoindustrije - superautomobilima.

Potencijalni kupci tog cupea od kojeg doslovce zastaje dah mogu birati između "pitomijeg" 6,2-litrenog V8 motora koji proizvodi "pišljivih" 525 konjskih snaga, s okretnim momentom od 659 NM, ili nabrijane 7-litrene V8 zvijeri koja ima 700 konjskih snaga i okretni moment od 786 NM.

Obje verzije dolaze s mjenjačem koji ima šest stupnjeva brzina.

Od 0 do 100 km/h taj kanadski ljepotan ubrzava za 2,9 sekundi. Dok to ne spada u apsolutni vrh, jer u tom segmentu danas apsolutno dominiraju električni automobili poput Rimčevih Concept One i C-Twoo te Teslinih modela, ubrzanje do stotke u manje od 3 sekunde i dalje je suludo brzo za klasičnog benzinca.

Šasija CB7R-a napravljena je od karbonskih vlakana i kompozivnih materijala te čitav auto teži tek 1135 kilograma. Istovremeno raspored težine automobila savršenog je omjera između dvije osovine, odnosno 50:50.

Unutrašnjost krase karbonska sjedala za utrke te jednako adekvatan sigurnosni pojas za utrke.

Početna cijena CB7R iznosi 272.000 dolara, što nikako nije malo, no kad se uzme u obzir koliko stoji konkurencija u istoj klasi, cijena tog kanadskog čuda može se smatrati bagatelom. Jedino treba imati na umu da je proizvođač ciljao na iskusne (i bogate) entuzijaste sportske vožnje.

Vjerujemo da će ovaj automobil na službenom predstavljanju 14. veljače na međunarodnom autoshowu u Torontu podići mnoge obrve, a možda zabrine i pokojeg diva u klasi superautomobila. Kad vam je slogan za njega "brutalno dražestan", to se gotovo i očekuje.

Izvor: Tech Blog

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti