"Kao u filmu strave": Radnika u skladištu Amazona zatočili - roboti

Jedan zaposlenik Amazona objavio je videozapis iz skladišta u kojem je zapeo u labirintu robota i nije mogao pronaći izlaz.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.03.2022. / 14:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako bi što brže odrađivali narudžbe brojnih kupaca, u svojim golemim skladištima Amazon je zaposlio i vojsku robota programiranih za prijevoz naručenih stvari. Kako su prenijeli mediji, prije nekoliko dana u jednom je takvom skladištu zabilježen neobičan incident. Naime, jedan je zaposlenik je s velikih žutih polica pokupio predmete za kupca, no kada se htio vratiti na svoje mjesto u tome nije uspio. Naime, kako je objavio na TikToku, u tome su ga spriječili, odnosno “zatočili” - roboti.

Amazonovo skladište (Foto: AFP) U Amazonovim skladištima u kojima ljudi rade s robotima zabilježen je natprosječan broj ozlijeđenih radnika

Svoju je avantru snimao mobitelom i, kako se može vidjeti na videozapisu, kojim god da je putem krenuo, pojavili bi se roboti koji su prenosili police i blokirali mu put. Stvorili su jedan labirint iz kojeg je bilo jako teško izaći - kada se činilo da je konačno pronašao pravi put, pojavio bi se novi robot koji bi, prenoseći police, blokirao prolaz.

@robotman77 it can sometimes get crazy them robots like to mess around #robots ##work ♬ original sound - Robotman

Njegova je avantura među robotima i policama potrajala te mu je trebalo čak 15-ak minuta da se izvuče iz labirinta i “pobjegne” robotima. Stotine tisuća korisnika TikToka pregledali su ovaj video, a više od 1700 njih komentiralo je neobičnu situaciju u kojoj se zaposlenik u skladištu našao. Dok su mnogi komentari bili sarkastični, dio njih bio je prilično pesimističan, poput onog da je ta situacija poput filma strave.

Amazonovo skladište (Foto: AFP) Nova radna snaga u Amazonovim skladištima: Predstavljeni roboti Ernie i Bert

Novinari The Suna poslali su upit Amazonu vezano uz ovu situaciju, no iz američke kompanije još nisu odgovorili, niti komentirali objavljeni video.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti