Kavu ćemo uskoro moći naručivati uz pomoć QR kodova

Hrvatskoj obrtničkoj komori predstavljena je aplikacija pomoću koje se u kafićima može naručivati putem QR koda. Dovoljno je uslikati kod i odabrati piće, a ova bi aplikacija mogla olakšati život konobarima i gostima.

Mato Barišić Mato Barišić | 28.05.2020. / 22:28

Galerija

Marketinški stručnjak Enis Štefanić dio je tima koji je na inicijativu Hrvatske obrtničke komore (HOK) osmislio aplikaciju za naručivanje pića putem QR koda.

Omogućuje svakom gostu da na jednostavan način, uz pomoć pametnog telefona, pregleda ponudu, naruči hranu i piće na svoj stol, objasnio je Štefanić.

Konobari za šankom dobiju i pripreme narudžbu.

Meni se dopala ta ideja da ležim na plaži, a da mi na ručniku bude QR kod i da sebi mogu napraviti narudžbu, s vjerom i nadom da ćemo ipak uspjeti spasiti nešto od ove turističke sezone, rekla je Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata.

Ne samo to, već će se vrlo vjerojatno izbjeći i neugodne situacije onih koji i na kavi nemaju vremena.

Tko ima vremena da pričeka će čekati, a tko nema će dignuti ruku, vikati, derati se. Sve dođe na to da moramo imati strpljenja jedni prema drugima, rekao je Ivan Barlović, konobar iz Zagreba.

Ovaj bi sustav mogao spasiti i žedne i gladne i nestrpljive, a osobito konobare. U potpunosti je plod hrvatske pameti i ideje.

Sustav je posve spreman, a Obrtnička komora ima jako puno potencijalnih korisnika tako da smo, kako se kaže, bullet proof. Ne očekujemo nikakve probleme i vjerujemo da će sve biti ok, rekao je Robert Maleković, programer softwarea.

Sada će u probnom periodu ta usluga biti besplatna tri mjeseca, do 31.08. Cijena za naše članove ne smije biti veća od cijene 8-10 kava, rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a.

Ideja je tek predstavljena, a nadaju se da će u nekoliko sljedećih tjedana zaživjeti diljem zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti